torsdag 28 februari 2013

Skådespelare som sjunger

Genom åren har det varit många skådespelare som prövat på en sångkarriär. I ärlighetens namn brukar det inte bli särskilt bra eller framgångsrikt. Tänker inte ens försöka göra en lista på alla som försökt. Däremot tycker jag följande skådespelare är lite extra roliga att nämna.

Fokus har lagts på 80-talet och fem stycken har valts ut. Några av låtarna är inte så tokiga, andra går att lyssna på medan vissa bara är roliga. Har även tagit med en "bonusartist" då han var verksam under slutet av 70-talet med sin sångkarriär.

Klicka på låttiteln för att komma till respektive YouTube-klipp.


#5 - David Hasselhoff

"Looking for Freedom" (1989)
Ganska trallvänligt sound som påminner om en tysk schlager eller liknande. Mycket riktigt gick den hem i Tyskland, Österrike och Schweiz där den tog sig upp på första plats! Snarare roligt än bra.


#4 - Patrick Swayze

"She's Like the Wind" (1988)
En ballad som kanske inte direkt lämnar några djupare spår efter sig, men blir alltid lite sorgsen när jag hör denna låt. Förmodligen för att man tänker på hans tragiska öde. Var på första plats på en amerikansk lista, och åtta i Sverige.


#3 - Bruce Willis

"Respect Yourself" (1987)
Halvskönt sound och gör inte bort sig på något vis. Däremot är det inte en låt som direkt sätter sig i längden. Tog sig upp på femte plats i USA.


#2 - Don Johnson

"Heartbeat" (1986)
Ganska frän låt faktiskt. Typiskt 80-tals sound och tänker genast på TV-serien "Miami Vice" där ju Don Johnson gjorde sig ett namn. Femma som bäst i USA, sextonde plats i Sverige.


#1 - Eddie Murphy

"Party All the Time" (1985)
Ah, underbart sound och en låt som jag gärna lyssnar på. Melodin är bättre än rösten, men man ska inte klaga - det här är skönt! Tvåa som bäst i USA.


Bonus - David Soul

"Don't Give Up On Us" (1976) och "Silver Lady" (1977)
Kanske mest känd som "Hutch" i TV-serien "Starsky and Hutch", men även som motorcykelpolisen i Magnum Force (1973). Hade en ganska lyckad sångkarriär med trevliga 70-talare som dessa. "Don't Give Up On Us" var etta både i USA och Storbritannien, medan "Silver Lady" var etta i Storbritannien.

10 kommentarer:

 1. Aha, Movies-Noir kör en lista på skådespelare som *suger*, läste jag och klickade mig in...

  LOL, men nej, det var visst skådespelare som sjunger! Kanske samma sak i vissa fall i och för sig, men ändå en ärlig felläsning i all hast.

  Ska titta och lyssna ikväll...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henke: Hahaha, ja det är ju inte så långt ifrån faktiskt i vissa fall ;) Möjligt att en suger-lista och dyker upp då den uppenbarligen skulle dra till sig uppmärksamhet :D

   Ser fram emot dina tankar kring låtarna...

   Radera
 2. "En ballad som kanske inte direkt lämnar några djupare spår efter sig" -- vi som såg sönder Dirty Dancing beg to differ ;)

  Skön lista annars och jag kan meddela att jag fortfarande har Murphys röst förevigad på ett Trackskassettband.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia: Jag har inte sett Dirty Dancing så jag var inte säker på om den hade varit med i filmen eller ej. Men det kan jag förstå - brukar själv förknippa vissa låtar med en special film eller scen.

   Haha, ja Eddie Murphy har kanske inte någon vidare (stark) röst), men låten duger fint.

   Radera
 3. Hahaha! Det här var en rolig - och bra - lista! Och David Soul! Ojojoj vad jag gillade Starsky & Hutch när det begav sig (mer än själva sånginsatsen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffi: Tack tack, kul att du uppskattade listan. Var det din typ av musik då? Någon av dem? Alla? Ingen? ;)

   Radera
 4. Min typ av musik är det nog inte, inte nåt av det men visst har jag lyssnat på både Swayze-låten och Don Johnson alltför mycket i mina dar. Annars är nog Under the boardwalk den låt med Bruce Willis jag gillade bäst ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffi: Mmm, nej det må inte vara några favoriter (vissa hade jag inte hört innan jag gjorde listan), men Eddie Murphy och David Hasselhoff har man hört ett par gånger - av olika anledningar bör tilläggas ;)

   Radera
 5. Oj rolig lista. Som lite extra information kan jag upplysa om att murens fall 1989 berodde på att Östtyskarna hörs Hasselhoff framföra sin Freedom låt i Västberlin. Infon kommer från en säker källa: Nämligen Hasselhoff själv ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. filmitch: Haha, jo jag känner till det där med Hasselhoff i Berlin som uppträder när muren föll. Givetvis var det hans förtjänst :D

   Radera