fredag 12 april 2013

The Hire x 8Under 2001-2002 gjordes det åtta kortfilmer av åtta kända regissörer åt BMW. Dessa kortfilmer gjordes inte som reklamfilmer, utan som riktiga kortfilmer. Det enda som filmerna har gemensamt är att Clive Owen spelar "The Driver" och i samtliga filmer kör han BMW. Producenter för kortfilmerna var David Fincher respektive Ridley & Tony Scott. Filmerna blev framgångsrika och omtalade världen över (någon visades och hyllades t.ex. på Cannes filmfestival).


Ambush

Betyg:
IMDb: 7.1
Av: John Frankenheimer
Med: Tomas Milian
Omdöme: I princip en enda lång biljakt som inleds lite svagt, men som bjuder på en fartfylld biljakt. Tomas Milian spelar passageraren som "The Driver" (Clive Owen) ska försöka ta i säkerhet när de blir attackerade av maskerade män. Slutet är lite roligt och på det stora hela funkar den bra.


Chosen

Betyg:
IMDb: 6.9
Av: Ang Lee
Med: Mason Lee
Omdöme: Känns lite som The Golden Child (1986) där en liten unge ska levereras av "The Driver" till några munkar. Storyn är svag och musiken känns ganska opassande. Det hela kan inte riktigt tas på allvar. Dock har man ett bra och roligt slut som gör det hela värt en titt.


The Follow

Betyg:
IMDb: 7.5
Av: Wong Kar Wai
Med: Mickey Rourke, Adriana Lima, Forest Whitaker
Omdöme: "The Driver" ska skugga frun (Adriana Lima) till en kändis (Mickey Rourke) och anlitas av hans agent (Forest Whitaker). Börjar ganska svagt och är långsammare än de flesta. Men har en djup story att berätta som funkar bra till slut. Nackdelen är att man inte får så mycket bil.


Star

Betyg:
IMDb: 7.6
Av: Guy Ritchie
Med: Madonna
Omdöme: Har mycket humor och ett bra flyt rakt igenom. Madonna spelar en otrevlig diva som blir skjutsad av "The Driver" som sätter gasen i botten för att leverera henne till en galapremiär. Gillar referensen till Ferris Bueller's Day Off (1986) och har typiskt snyggt foto/vinklar för Guy Ritchie.


Powder Keg

Betyg:
IMDb: 7.7
Av: Alejandro González Iñárritu
Med: Stellan Skarsgård, Lois Smith
Omdöme: En fotograf (Stellan Skarsgård) blir skottskadad i ett latinamerikanskt land och ska köras över gränsen av "The Driver". Väldigt mörk och dyster med en realistisk, dokumentär stil. Produktionen håller hög klass. Känns som en scen ur en långfilm.


Hostage

Betyg:
IMDb: 7.2
Av: John Woo
Med: Maury Chaykin, Kathryn Morris
Omdöme: En kidnappare begär en stor summa pengar som "The Driver" levererar till hans hus. "The Driver" måste sen försöka hinna fram till gisslan innan hon drunknar. Helt ok biljakt och ganska mycket action med lite Bond-känsla. Tyvärr med en ganska tunn story.


Ticker

Betyg:
IMDb: 7.6
Av: Joe Carnahan
Med: Don Cheadle, F. Murray Abraham, Ray Liotta, Dennis Haysbert, Robert Patrick
Omdöme: Bra action med en helt ok story där "The Driver" ska köra sin passagerare (Don Cheadle) med tillhörande attachéväska med hemligt innehåll. Men för att ta sig till destinationen måste "The Driver" försöka lura/köra ifrån helikoptern som jagar och beskjuter dem. Kul med så många kända ansikten på så kort tid. Kvalitativ och välgjord.


Beat the Devil

Betyg:
IMDb: 7.4
Av: Tony Scott
Med: Gary Oldman, James Brown, Danny Trejo, Marilyn Manson
Omdöme: Annorlunda mot de övriga, men lite för överdrivet och med lite bil. Lyckas med det visuella och man bjuds på en skön prestation av Gary Oldman. Känns dock aningen för utflippad för min smak och storyn är ganska svag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar