söndag 27 oktober 2013

10 Days of HorrorMellan den 28:e oktober och 6:e november blir det tio dagar fullspäckade med skräckfilmer. Noga utvalda (nåja) filmer kommer gås igenom och planen är att två filmer per dag kommer läggas upp, en på morgonen och en på eftermiddagen. Under denna period kommer allt annat att läggas på is - alltså inga dokumentärer eller annat, bara skräck.

Majoriteten av filmerna som är med i detta tema har jag tidigare ej sett. Många av dem är kända filmer i skräckgenren, men en del mindre kända dyker också upp. Några tidigare sedda klassiker dyker också upp, så det blir en bra blandning filmer att se fram emot. Sen får vi se vilken nivå filmerna håller. Filmerna är från USA, Storbritannien, Italien, Kanada, Mexiko, Holland och Thailand...

Det kommer vara filmer från 1960-talet till 2000-talet som dyker upp, men de allra flesta kommer från guldåldern för skräckfilm, nämligen 70- och 80-talet. Filmerna läggs upp i den ordning jag ser dem i (varje film lottas fram då det annars är omöjligt att välja vilken man ska se först).

Samtliga filmer kommer även att summeras av Mister X. Längst ner i varje inlägg kommer symbolen för Mister X dyka upp med en kort text av Mister X. Mister X är temats gäst-tyckare som summerar sina tankar kring varje film. Givetvis betygsätter Mister X med antal... X.

6 kommentarer:

 1. Haha, kul med en Mister X! Ska bli spännande tio dagar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffi: Ja, det kommer bli full fart! Mister X kommer förhoppningsvis dyka upp fler gånger också ;)

   Radera
 2. Kul idé, ser fram emot detta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Daniel: Det kommer som sagt bli full fart, så det är bara att bänka sig ;) Börjar om bara några timmar.

   Radera
 3. Spännande att se vad som dyker upp -- du har ju valt två bra tiotal för genren ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia: Det blev mycket 70- och 80-tal utan att det från början var meningen. Visade sig helt enkelt att det fanns en hel del osett som jag ville se från dessa årtionden.

   Radera