onsdag 6 november 2013

SurprisefilmenSurprisefilmen på Stockholm Filmfestival 2013 visade sig vara en film jag redan hade sett. Så här skrev jag om Mud när jag såg den.

Om visningen: Förväntade mig en slutsåld visning så var ute i god tid. Gick på visningen med min bror och på vägen diskuterade vi vad det skulle kunna vara för film. Vi var båda överens om att det förmodligen skulle vara en film vi redan sett, specifikt en film.

Vi funderade sen om det vore bättre om det var en bra film man redan sett, eller en dålig film man inte sett. Vi fick alltså svaret när det visade sig vara en bra film som vi sett. Trist så klart, men inte helt oväntat. När man kom till biografen Park hade de nämligen affischer uppe på just denna film som det sedan alltså blev. Det var också den film vi misstänkte att det kunde vara när vi diskuterade på väg till visningen.

Själva visningen gick annars smärtfritt. Insläppet flöt på och likaså var det inget fel på ljud eller bild under visningen. De flesta verkade vara nöjda med filmen av vad man hörde på väg ut. Dock var det några som suckade och inte var särskilt glada när filmen presenterades då de uppenbarligen också hade sett filmen.

Lite tråkig början på festivalen, men filmen är bra och efter ett tag kom man in i den. Man känner sig ändå lite blåst och känner att det var billigt av festivalen att ta en film som snart ska visas på biografen. Man borde ha överraskat med något oväntat. Å andra sidan är det här en bra festivalfilm så de flesta var nog nöjda.

Just det, jag har gått på några Surprisefilmer tidigare (dock långt ifrån alla). En gång hände exakt samma sak. Då visades Brick som jag redan hade sett...

Alla filmer och upplevelser under Stockholm Filmfestival.

2 kommentarer:

 1. Synd att jag inte visste att du var på samma visning som stora delar av filmspanargänget, då hade vi ju kunnat sagt hej i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffi: Ja, det var inte tänkt att vi skulle gå från början. Hade varit bäst om man hållit sig borta med tanke på att man sett filmen :)

   Vi ses säkert en annan gång ;)

   Radera