måndag 2 december 2013

Gravity och Prisoners - En gång tillJag har sett om både Gravity och Prisoners (båda på bio även denna gång) då jag kände att de var värda en till titt. Båda tyckte jag blev bättre, men mitt första intryck var ändå det som låg nära till hands även vid omtitten.


Om man börjar med Gravity så tycker jag fortfarande storyn är den svagaste länken. Denna gång fokuserade jag dock mer på att bara flyta med. För det är en skön känsla att kastas ut i rymden och låta det visuella fånga tag i en.

Det funkade bättre denna gång, mycket tack vare en skönare bioupplevelse där inte så mycket störde. Första gången var man hela tiden medveten om att man satt i en biosalong. Inte lika mycket nu. Båda gångerna var det 3D som gällde, så upplevelsen blev inte sämre denna gång.

Betyget får förbli oförändrat, alltså en stark trea. Skulle jag inte haka upp mig på att det är för mycket omöjligt som sker så hade det blivit en svag fyra. Alltså en klart bra film som kunde blivit bättre.

Hela texten och mina tankar hittas här.Den andra filmen var alltså Prisoners. Jag hade ganska stora förväntningar på den första gången och även om jag gillade den så föll allt inte riktigt på plats. Kände ändå att jag ville se om den och nu när jag gjorde det kunde jag i lugn och ro följa den intressanta utvecklingen och turerna historien tar.

Det funkar mycket bra och jag kände utan tvekan att filmen växte lite. Finns inga direkta svagheter och även om jag hade velat ha en ännu större intensitet mot slutet, så funkar den bra så som den är. Jake Gyllenhaal övertygade även denna gång, men Paul Dano var nog den som höjdes ett snäpp i mina ögon.

Betyget höjdes från en svag fyra till en rak fyra. Bitarna föll på plats som jag inte riktigt kände att de gjorde första gången. Och då menar jag inte berättarmässigt, utan upplevelsen från min sida. Förväntningarna gjorde nog sitt. Nu kunde jag njuta mer när jag visste vad som väntade.

Hela texten och mina tankar hittas här.

2 kommentarer:

 1. Kul att du såg om Gravity och liksom gav den en chans till. Jag såg också om den på bio en gång till. Nästan lika underbar andra gången tyckte jag. Fortfarande årets filmupplevelse för mig och det är det jag betygsätter, inte filmer (hur konstigt det än kan låta).

  Jag har fortfarande inte sett Prisoners. Tappade filmsuget fullständigt efter festivalen. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jojjenito: Ja, jag passade på att se den igen när jag var utomlands en sväng. Bättre biokänsla den andra gången. Håller med om att upplevelsen är mycket bra. Synd bara att handlingen var så pass medioker, i mitt tycke.

   Prisoners gick jag och såg redan innan festivalen första gången. Se den när du är upplagd för en bra kriminalthriller.

   Trist att höra att du tappat filmsuget, men känner igen sådana perioder.

   Radera