torsdag 30 januari 2014

The Hard WayTitel: The Hard Way / Ett tufft jobb
Genre: Action/Komedi
Land: USA
År: 1991
Regi: John Badham
I rollerna: James Woods, Michael J. Fox, Annabella Sciorra, Stephen Lang, Luis Guzmán, LL Cool J, Christina Ricci

Handling: Hollywood-skådisen Nick Lang vill få rollen som mordutredande polis. Han vill studera verkligheten, och får tillstånd att följa en riktig polis i New York under jakten på en mördare.

Omdöme: Jag har alltid gillat James Woods, medan Michael J. Fox var en harmlös 80-tals skådis. Kombinationen lät ganska lockande, även om förväntningarna inte var särskilt höga. En del humor, en del action, hur illa kunde det bli?James Woods spelar polisen John Moss som har hand om ett fall där en hänsynslös mördare härjar i New York. Mördaren kallas för 'The Party Killer' (Stephen Lang) och är en blonderad clown-liknande fjant (som ser ut som sångaren i tyska bandet Scooter) som häcklar polisen. Efter ett utbrott på nyheterna, får skådespelaren Nick Lang (Michael J. Fox) upp ögonen för den tuffe polisen. Han är nämligen ute efter en eftertraktad roll som utredande polis. Snart har han fixat att han ska få "jobba" med John Moss under ett par veckor som förberedelse inför rollen.Vad som börjar relativt harmlöst och småtrevligt leder snart ingenvart. John Moss har kärleksbekymmer med Susan (Annabella Sciorra) som han nyligen träffat (som har en dotter spelad av en väldigt ung Christina Ricci innan hon blev känd). Han är för upptagen med sitt jobb för att kunna fokusera på ett förhållande. Men med hjälp av Nick Lang finns det hopp. Problemet är bara att Lang och Moss inte alls kommer överens.Nej, jag vet inte. Det här blev bara en enda lång transportsträcka efter ett tag. Det som räddar filmen en del är dess skådespelare som håller ihop det hela någorlunda väl. Men det finns ingen direkt poäng med det hela. "Buddy"-temat med de två männen i fokus blir inte särskilt roligt att följa efter ett tag. Och mördaren måste vara en av de blekaste och tråkigaste i filmhistorien. Man hade åtminstone kunnat göra honom lite skräckinjagande. Nu blir det mest ingenting och då finns inte mycket att hämta från den här historien.

3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
12 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.5
IMDb: 6.3

2 kommentarer:

  1. Hmm, var länge sedan jag såg den här, men minns ändå en rätt småmysig buddy-film. Men föga överraskande, förstås...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sofia: En ganska så harmlös film och buddy-temat funkar någorlunda väl då Woods och Fox är bra. Men har man sett den en gång räcker det gott och väl.

      Radera