lördag 4 januari 2014

Tre bra filmer en gång till

Har sett om tre filmer, varav två är favoriter jag sett om flera gånger. Eftersom jag redan skrivit om dem tidigare och tycker ganska likvärdigt känns det inte som det behövs skrivas så mycket nytt. Istället hänvisar jag till mina texter som hittas genom att klicka sig vidare via länkarna eller omslagen.Mirage (1965)

En man i New York lider av minnesförlust. David Stillwell har svårt att få tillbaka minnet innan de som är ute efter att döda honom lyckas. Vem är han, vilka är dem och varför omges han av mord?

Planes, Trains and Automobiles (1987)

Neal Page är en man som jobbar inom reklambranschen, och det enda han vill är att flyga hem till Chicago för att fira Thanksgiving med familjen. Men det enda som händer är att han drabbas av en massa elände. Elände som personifieras i Del Griffith - en högljudd, men ändå sympatisk säljare, som drar med Neal på en vansinnesresa tvärs över landet. Det lär dröja innan Neal får hugga in på kalkonen.


Midnight Run (1988)

Jack Walsh är en f.d. polis som numera jagar reda på brottslingar och får betalt för det. Han får i uppdrag att hitta Jonathan Mardukas. Men det visar sig bli aningen svårt att få med honom hem. Han har nämligen maffian, FBI och en av sina kollegor efter sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar