fredag 31 januari 2014

Vice SquadTitel: Vice Squad
Genre: Kriminalare/Action/Thriller
Land: USA
År: 1982
Regi: Gary Sherman
I rollerna: Season Hubley, Gary Swanson, Wings Hauser, Pepe Serna

Handling: Princess är tvingad att prostituera sig för att hon och hennes dotter skall överleva vardagen. När en annan prostituerad kvinna mördas av sin hallick, hjälper Princess polisen att finna den skyldige. Men denne rymmer på väg till häktet och ger sig ut för att hämnas på Princess.

Omdöme: Sunkig, sliskig och slemmig crimefilm från tidigt 80-tal. Det kan ju inte vara helt fel? Detta är dock en lågbudgetfilm så man får vara beredd på en del "missar" och annat man inte riktigt är van vid i en mer normal film. Å andra sidan bjuds man på både politisk inkorrekthet och gott om skratt. Det vill säga, precis vad man är ute efter om man väljer att se en sån här film.Till en början vet man inte riktigt vart filmen ska leda. Det börjar med att en mamma (Season Hubley) skickar iväg sin lilla dotter till San Diego, förmodligen över helgen. Det är ett jobbigt farväl vid busstationen, men snart är det glömt när hon blir - Princess. Med mycket makeup, fixat hår och vågad klädsel är det dags för henne att tjäna pengar. Hon ger sig ut på Los Angeles gator, men denna kväll/natt kommer inte bara handla om jobb...En hallick som går under namnet Ramrod (Wings Hauser) har gett sig på en av sina tjejer. Han misshandlar henne så illa att hon kämpar för sitt liv på sjukhuset. Polisen Tom Walsh (Gary Swanson) från sedlighetsroteln leder utredningen och vet att Princess är den misshandlades bästa vän. Hon övertygas att hjälpa dem sätta dit Ramrod. Problemet är bara att de inte räknat med att han ska rymma och hämnas på Princess om det så är det sista han gör.Ok, låt oss klara upp ett par saker. Ramrod är en skön karaktär och Wings Hauser är det bästa med filmen. Han är den enda som håller någorlunda klass bland skådespelarna (hans långfilmsdebut för övrigt). Att han utseendemässigt påminner en del om en ung David Hasselhoff gör det hela extra roligt. De övriga är dåliga eller riktigt dåliga. Sämst är Gary Swanson som polisen Walsh (hans långfilmsdebut). Riktigt uselt är det, men roligt att se. Season Hubley sköter sig också ok (bl.a. med i några John Carpenter filmer innan denna).Roligast blir dock en butler/chaufför till en rik man som vill ha lite kul med Princess. Denna butler/chaufför pratar med brittisk engelska, men i en scen glömmer han bort sig och pratar vanlig amerikansk engelska, för att i nästa scen köra sin pålagda brittiska engelska igen. En miss helt enkelt, men en väldigt rolig sådan. Filmen har även en del klockrena repliker och riktigt sliskiga klienter till Princess. Sådant som bara kan hittas i en film av det här slaget."You ain't black, woman. You're shit colored!" - En hallick

Filmen går inte riktigt på det spår som jag hade trott från början. Det lutade åt att Princess skulle råka illa ut och sedan hämnas på den/de som gjort henne illa. Istället blir det hallicken Ramrod som skapar kaos denna natt (allt utspelas under en natt där allt händer). Det blir fullt ös under filmens sista tredjedel och kul blir det. Nu räddar det inte b-filmkänslan och den något ordinära inledningen, men bättre än ingenting. Smått underhållande och vill man ha en slemmig och fartfylld (till slut) film så passar den perfekt."See this face? It's seen more ass than a cowboy saddle." - En torsk

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
2 - Foto
--------------
11 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 6.3

4 kommentarer:

 1. Hahahaha, vilken film! En riktig "80-tals-pärla"! Sunkig, sliskig och slemmig, känns som tre ord som verkligen kvalitetssäkrar en film ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffi: Den har verkligen fångat gatorna, det smutsiga och karaktärerna som vistades på dessa platser på ett skönt sätt. Ingen strålande film, men underhållande och jag är glad över att ha sett den.

   Några obetalbara scener och repliker gör den till en Bronson-film ;)

   Radera
 2. Borde inte bara hallick-namnet "Ramrod" ha gjort den till en gjuten Bronson-rulle? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia: Ja, det kan man tycka :) Karaktären i sig var värd Bronson-märkningen, men den hade verkligen det mesta en Bronson-stämplad film ska ha ;)

   Radera