söndag 9 mars 2014

Head to Head: Introduktion

Under en längre tid har jag använt sidan Flickchart (även till mobilen) där man ställs inför en del lätta som svåra val. Man ska nämligen välja mellan två slumpmässigt utvalda filmer. Vilken är egentligen bäst? Vilken gillar man mest? Många gånger är det lätt, men vissa gånger får man verkligen tänka till och gå efter magkänsla (eller något annat).

Länge har jag funderat på att använda mig av något liknade här på Movies - Noir. Så varför inte, tänkte jag. Jag kommer helt enkelt ställa två filmer mot varandra och lite kort skriva om respektive film och mitt val. Jag använder mig av Flickcharts utvalda matchningar.Det är ett bra sätt att ta fram gamla godingar, nya pärlor och annat mellan himmel och jord. Tanken är att det ska vara en rolig grej, men även så man får upp ögonen för lite film.

För varje "Head to Head" kommer jag välja en av filmerna där det kan se ut på följande vis:

Filmen X vinner med 100-0.
Den är alltså helt överlägsen i mina ögon.

Filmen X vinner med 55-45.
Det jämnaste en film kan vinna med (någon måste vinna).

Givetvis vill jag även veta vad andra tycker så det är bara att kommentera och lägga sin röst när/om man känner för det.

Varje vardag kl. 17:00 kommer en ny "Head to Head" dyka upp.

9 kommentarer:

 1. Kul ide. Jag har också kört Flickchart men det var länge sedan nu och jag hade nästan glömt av den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henke: Funkar bra som tidsfördriv om inte annat ;)

   Radera
 2. Låter spännande. Planerar du att även följa upp utfallen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia: Hade inte planerat att ha en omröstning eller liknande utan snarare lämna varje Head to Head till diskussion. Känns som det blir roligare att höra andras åsikter och inte bara räkna röster :)

   Radera
 3. Finns det app för mobila devices? Hittar inte för iPad/iPhone.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, det finns en web-version för mobila devices. Ok, inte lika bra som en app, men kanske snabbare att ladda i alla fall.

   Radera
  2. Henke: Precis, den mobila versionen är förenklad och funkar smidigare. Men saknar givetvis alla avancerade funktioner. Funkar dock bra om man bara vill matcha slumpmässigt.

   Radera
 4. Jag är antagligen lite trög för jag förstår inte riktigt grejen med det hela, vad valen går ut på - till slut, men jag ska följa detta med spänning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffi: Låter bra ;) Häng med så förstår du nog ganska snart...

   Radera