lördag 19 april 2014

Death Wish IITitel: Death Wish II
Genre: Action/Kriminaldrama/Thriller
Land: USA
År: 1982
Regi: Michael Winner
I rollerna: Charles Bronson, Jill Ireland, Vincent Gardenia, Laurence Fishburne

Handling: Arkitekten Paul Kersey har bosatt sig i Los Angeles. Snart blir han åter misstänkt för att ha dödat ett antal rånare och brottslingar.

Omdöme: Efter att ha tvingats bort från New York, har Paul Kersey (Charles Bronson) via Chicago hamnat i Los Angeles. Han har en ny kvinna i sitt liv, radiopersonligheten Geri Nichols (Jill Ireland) som han funderar på att gifta sig med. Hans dotter är fortfarande långt ifrån återställd från sitt trauma av händelserna i New York, men framtiden ser ändå ljus ut för Paul och hans nära och kära.Men en dag går det väldigt snett. Ett gäng småkriminella stjäl hans plånbok och Paul jagar ikapp en av dem. Han låter honom vara när det visar sig att han inte har plånboken. Det visar sig vara ett stort misstag. Tillsammans med de övriga i gänget letar de upp Pauls bostad, attackerar hans hemhjälp och ger sig på Paul och hans dotter när de kommer hem. Pauls mardröm är tillbaka och han kan inte göra annat än att ta lagen i egna händer.Man tycker att en uppföljare borde testa något nytt och gärna ta det hela till en ny nivå. Riktigt så blir det inte här. Bronson känns inte helt i form (tror inte han var så förtjust i att göra en relativt sunkig uppföljare) och när han har sin fru Jill Ireland som flickvän i filmen så känns det mer som tidsfördriv för de båda. Ireland har jag aldrig gillat och bra är hon inte. Riktigt tråkig på alla sätt och vis.Vad är då det bästa med filmen? Originalet hade Jeff Goldblum som en av de som attackerade Kerseys familj. Här är det istället en okänd Laurence Fishburne som syns i en av rollerna. Inte lika sliskig som Goldblum var i originalet, men ändå kul att se. Annars bjuds man inte på så värst många finurliga dödsskjutningar och liknande. Kersey, som varit med förr, går dock rakt på sak och behöver inte fundera så mycket innan han avlossar sitt vapen.

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 5.9

4 kommentarer:

 1. Larry var iofs underhållande, annars blev jag rejält besviken på denna uppföljare

  http://bilderord.wordpress.com/2011/03/02/death-wish-ii-1982/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia: Inte så konstigt. Den håller inte alls lika bra standard som ettan. Trean (och femman) är dock ännu svagare. Men som du vet gillade jag fyran mer än väntat ;)

   Radera
  2. Fast jag tycker trean är på något sätt absurdt underhållande. Fast det blev ju nästan mer Arnie än Paul Kersey av den filmen

   Radera
  3. Sofia: Nu var det enda filmen jag inte såg i hjälte-temat eftersom jag hade skrivit om den, men minns att jag tyckte den bara var sunkig och inte speciellt underhållande.

   Radera