fredag 25 april 2014

Decennier: Dags för spännande 60-taletNär det var dags att börja välja ut filmer som skulle ses från 60-talet stod det tidigt klart att jag stod inför ett svårt dilemma. Jag hade ovanligt mycket film jag ville se och det kändes tungt att välja bort en del titlar. Dels ville jag se om flera filmer jag inte hade sett på länge och som jag var sugen på. Dels fanns många osedda filmer jag var väldigt nyfiken på.

Eftersom vi hade ett uppehåll på två månader löste sig problemet. Jag behövde nämligen inte längre välja bort titlar på samma sätt. Inte heller behövde jag välja mellan sånt jag ville se om och sånt jag inte hade sett och var nyfiken på. Jag fick helt enkelt det bästa av två världar.

Jag bestämde mig helt enkelt för att gå "all in". 60-talet känns spännande. Det var mycket som hände i filmvärlden och många storfilmer kom under detta decennium. En blandning av svartvita pärlor och färgsprakande episka storfilmer. Det blir klassiska Hollywood-filmer, japanskt, en del europeiskt och annat smått och gott.

De gemensamma filmerna med Henke på Fripps filmrevyer blir:

Fre 2/5 - To Kill a Mockingbird (1962) - Älskat drama med Gregory Peck
Fre 9/5 - Advise & Consent (1962) - Politiskt rävspel av Otto Preminger
Fre 16/5 - Bande à part (1964) - Franska nya vågen av Jean-Luc Godard
Fre 23/5 - The Graduate (1967) - Klassfilm med en ung Dustin Hoffman
Fre 30/5 - The Jungle Book (1967) - Animerad klassiker av Disney

Förutom dessa gemensamma filmer kommer jag som vanligt använda helgerna till 60-talet. Men även tisdagar, onsdagar och torsdagar är uppbokade då det blir en hel del 60-talsfilmer. Räkna med en bit över tjugo filmer från 60-talet under maj månad.

---

Hoppa nu över och läs vad Henke skriver om omstarten och 60-talet.

4 kommentarer:

 1. Hehe, du kommer verkligen "spränga banken" med detta decennium! Det ska bli mycket spännande att få se vilka filmer du har valt ut (förutom de fem gemensamma).

  Hoppas att medelbetyget på dina filmval kommer var lika högt som du förväntar dig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henke: Jag har redan sett en hel del och även om det finns en del bottennapp bland alla filmer så har jag varit mycket nöjd med vad jag sett än så länge. Det gör att jag hela tiden har ett sug efter mer 60-tal så ett par "kanske" filmer har lagts till.

   Ska även bli kul att se vad du ser och vad vi tycker om de gemensamma.

   Radera
 2. Spännande, indeed! Får man kanske vara med på en länk med "To kill..."? Har ju redan skrivit om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia: Spännande blir det som sagt. Och det är givet att du får vara med. Skicka över länken via e-post så fixar vi det :)

   Radera