söndag 6 april 2014

TEMA: Heroes or Zeroes

Under två veckors tid kommer jag ta mig en titt på diverse filmer med ett "hjältetema". Det är inga superhjältar utan vardagliga filmhjältar i stil med Charles Bronson. Givetvis kommer det dyka upp ett par Bronson-filmer och den eftertraktade Bronson-stämpeln kommer också dyka upp ett par gånger.

Det handlar om 14 filmer under 14 dagar. Mellan den 7:e och 20:e april kommer varje dag en "hjältefilm" dyka upp. Inget annat kommer störa detta, alltså ingen "Head to Head" under denna period. Enda undantaget är på onsdag den 9:e då ett Sci-Fi inlägg dyker upp på morgonen med hjältefilmen senare på eftermiddagen.

Filmerna kommer inte läggas upp i någon speciell ordning. Vissa har jag sett tidigare, men ingen av dem har jag skrivit om.

Notera att betygssnittet inte må vara det högsta för filmerna, men det betyder inte att de inte är underhållande. För det är precis vad dessa filmer lever på. De vinner inga priser och går inte alltid hem hos kritikerna, men våra hjältar lyckas (förhoppningsvis) ändå rädda dagen för mig som tittar.

10 kommentarer:

 1. Hjältetema men utan superhjältar, det är en kombination jag inte riktigt får ihop. Ska bli kul att följa temat och se hur du löser det hela. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffi: Det är vardagliga hjältar det handlar om. Du märker nog ganska snabbt vilken typ jag syftar på redan på måndag ;) Och din favorit kommer också dyka upp under temats gång...

   Radera
  2. Min vardagshjältefavorit? Adam Sandler? ;D

   Radera
  3. Fiffi: Vi får väl se om vi delar den uppfattningen eller inte ;)

   Radera
 2. Ja, det här ska bli spännande att följa, men också skönt att se att du inte dissar filmspanartemat helt :) Menar du att Bronson alltid spelar vardagshjälte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia: Bronson ÄR en hjälte, så är det bara ;) Han spelade inte alltid hjälte på film, men många av hans filmer hade ju faktiskt det mesta som kräver en Bronson-märkning.

   Radera
  2. Sofia: Bra film och Bronson är stabil på äldre dar. Inte direkt en Bronson-märkning på filmen dock.

   Radera
 3. Följer med intresse och hoppas på ett tips eller två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. filmitch: Om det är din grej så kommer du säkert hitta en och annan film av intresse.

   Radera