lördag 7 juni 2014

A Night at the RoxburyTitel: A Night at the Roxbury
Genre: Komedi
Land: USA
År: 1998
Regi: John Fortenberry
I rollerna: Will Ferrell, Chris Kattan, Dan Hedaya, Chazz Palminteri

Handling: Bröderna Steve och Doug har en enda dröm i livet - att öppna den hippaste klubben i stan. De lyckas inte ens komma in på de coola klubbarna och dessutom har de inga pengar. Men en kväll råkar de ut för en bilolycka med skådespelaren Richard Grieco. Med hans hjälp lyckas de faktiskt komma in på trendklubben Roxbury, men hur ska de behålla sin plats?

Omdöme: Jag hade sett filmen runt tiden när den kom. Det kändes därför långt ifrån säkert vad jag skulle tycka om den nu. Det enda jag egentligen kom ihåg var att de två huvudpersonerna lyssnade på 90-tals pärlan "What Is Love" av Haddaway. Så fort jag började titta ville jag se mer, vilket givetvis är ett gott betyg till en sån här typ av film.Det är fånigt, det är töntigt, men det gör ingenting eftersom det är precis vad filmen vill uppnå. Will Ferrell och Chris Kattan är bröderna Steve och Doug Butabi, ett par vuxna rikemansbarn som bor hemma hos föräldrarna och jobbar i pappas blomsteraffär. De gör inget annat än att fixa till sina frisyrer, klä sig i skrikiga kläder och försöka komma in på nattklubben Roxbury.En stor del av filmens identitet ligger i soundtracket som är fyllt med några av de största (och bästa) danslåtarna från 90-talet. Och det funkar. Åtminstone för en som känner igen majoriteten av låtarna. Man brukar tala om 80-tals känsla i filmer från det decenniet. Man kan inte få mer 90-tals känsla än vad denna har att bjuda på, underbart.Filmen som sådan bjuder på en del skratt, även om det mesta av det bästa kommer under filmens första halva. Det hela blir lite svagare när bröderna hamnar i bråk och splittras under en period. Men som helhet är detta mer underhållande än en mer modern komedi av det här slaget. Det må inte vara någon toppkomedi, men soundtracket och samspelet mellan Will Ferrell och Chris Kattan är riktigt skönt.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 6.2

2 kommentarer:

  1. Herregud, Ferrell ser ju ut som en barnrumpa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sofia: Syftar du på strandbilden nu? ;) Men jo, han ser riktigt barnslig ut här, och är det också. Men värst är nog Chris Kattan. Vilket par!

      Radera