lördag 28 juni 2014

April Fool's DayTitel: April Fool's Day
Genre: Skräck/Komedi/Mysterium
Land: USA
År: 1986
Regi: Fred Walton
I rollerna: Deborah Foreman, Amy Steel, Clayton Rohner, Thomas F. Wilson

Handling: Muffy bjuder hem sina vänner till sitt föräldrahem på en privat ö. På färjan urartar en lek till att en arbetare skadas. Väl framme börjar saker hända. Någon vill förstöra för dem och de försvinner en efter en.

Omdöme: När man tar sig an en skräckis från 80-talet förväntar man sig en viss typ av film. Utan några direkt kända ansikten var det tidigt tydligt att filmen skulle behöva förlita sig på kvalité från annat håll. Det positiva är så klart att man inte kan vara säker på vem som klarar sig och vem som kommer att stryka med.En grupp på runt tio personer anländer till den avlägsna ön där Muffy bor flott. Hon är ensam hemma över helgen och har planerat festen noggrant. Tidigt står det klart att hon gillar att skämta med sina gäster, men snart börjar skämten gå överstyr. Gästerna känner sig illa till freds och inte blir det bättre av att en efter en försvinner...Filmen är aldrig skrämmande men har en något krypande spänning. Det ligger liksom något i luften, trots att det tar runt halva filmen innan den första gästen hamnar i trubbel. En del humor bjuds man givetvis på. Vissa gånger går den hem, men inte alltid. Ju längre in i filmen man kommer, ju mer fundersam blir man. Den är nämligen inte särskilt gory som man förväntar sig och visar inte alltid allt.Upplösningen bjuder på en twist som känns lite som en besvikelse. Det man dock måste ge filmen är att den gör något lite annorlunda så är man inte beredd på det hela blir man lätt överraskad. Tyvärr blir poängen med filmen lite av en besvikelse. Det kändes som man hade mer på gång när det hela tar fart under andra halvan. Allt som allt är det småtrevligt, men inte särskilt minnesvärt.

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.5 alt. 6.0
IMDb: 6.2

2 kommentarer:

  1. Jag gillar subgenren speciellt 80-tals rysarna. Men den här var lite halvljummen och bjöd inte på ngt speciellt. Slutet var ingen höjdare. Tror att det gjorts en remake men den lockar inte alls.

    SvaraRadera
    Svar
    1. filmitch: Halvljummen håller jag med om. Fast när man kom till slutet förstod man varför. Har läst att den blir bättre om man känner till slutet på förhand. Remaken lär inte vara någon höjdare, speciellt som den kom direkt på DVD...

      Radera