lördag 21 juni 2014

DreamscapeTitel: Dreamscape
Genre: Äventyr/Sci-Fi/Thriller
Land: USA
År: 1984
Regi: Joseph Ruben
I rollerna: Dennis Quaid, Kate Capshaw, Max von Sydow, Christopher Plummer

Handling: Alex Gardner har en gåva. Han kan gå in i folks drömmar och ändra dem. Han börjar jobba på ett labb för att hjälpa folk med mardrömmar.

Omdöme: Något fick mig att tro att det här skulle vara en barn-/familjefilm med allt vad det innebär. Men handlingen lät lite "vuxnare". Det skulle visa sig att det inte alls var en barntillåten film. Men skulle det betyda att den var bra för det?Dennis Quaid är Alex som haft en förmåga att läsa andras tankar. Han blir rekryterad till ett topphemligt experiment där folk med mardrömmar får hjälp av Alex som kopplas in till dem. På så vis kan Alex ta sig in i drömmen och "fixa" vad som är fel. Ansvarig för experimentet är Dr. Novotny (Max von Sydow) som tillsammans med assistenten Jane DeVries (Kate Capshaw) ska hjälpa Alex. Men Bob Blair (Christopher Plummer), som jobbar åt regeringen har andra planer för projektet vilket utsätter Alex för livsfara.Jag såg fram emot lite skön 80-tals känsla som man nästan per automatik hittar i en film från mitten av 80-talet. Men det visade sig inte vara mycket av den varan här. Det börjar ganska lovande, men tyvärr blir det inte bättre ju längre in man kommer, snarare tvärtom. Det enda som håller godkänd standard är skådespeleriet där Max von Sydow och Christopher Plummer är stabila som vanligt. Roligt nog skulle de båda slåss om en Oscar för bästa manliga biroll nästan 30 år senare där Plummer drog det längsta strået år 2012.

3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
2 - Musik
2 - Foto
--------------
11 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.0
IMDb: 6.3

2 kommentarer:

 1. Jag har inte sett denna. Vad var det dom saknas då? Humorn, dialogen eller var det bara ett sunkigt manus?

  Kate Capshaw var väl häli i alla fall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henke: Det som primärt saknades var - allt. Den var aldrig rolig, aldrig direkt spännande, inte särskilt tankeväckande, nej den hade inte mycket som funkade. Den var mörkare än väntat, men i det här fallet var det inget plus.

   Kate Capeshaw funkade någorlunda väl som kärleksintresset. Men kan inte påstå att hon och Dennis Quaid hade någon vidare kemi...

   Radera