torsdag 26 juni 2014

Lone Wolf McQuadeTitel: Lone Wolf McQuade
Genre: Action/Kriminaldrama/Thriller/Västern
Land: USA
År: 1983
Regi: Steve Carver
I rollerna: Chuck Norris, David Carradine, Barbara Carrera, L.Q. Jones

Handling: J.J. McQuade är en Texas Ranger på jakt efter en vapensmugglare som haft ihjäl McQuades bäste vän och hans varg.

Omdöme: Den ocharmige Chuck Norris visar var skåpet ska stå. Av många ansedd som hans bästa film (vilket förvisso inte säger så mycket) spelar han Texas Rangern J.J. McQuade. För de som kan sin Chuck Norris skulle han tio år senare spela i TV-serien Walker Texas Ranger. Lyckligtvis är denna film klart mer underhållande när Norris i rollen som antihjälte gör upp med skurken Rawley Wilkes som spelas skönt av David Carradine.Så fort filmen drar igång med förtexterna bjuds man på härlig spaghettivästernmusik av Francesco De Masi. Det kunde lika gärna ha varit Ennio Morricone. Denna härliga musik visar sig hålla i sig under hela filmen, vilket gör att man får en känsla av spaghettivästern, trots att det på det stora hela är en ganska typisk Chuck Norris-film.Skådespelarna håller alla låg klass, det kan man inte sticka under stolen med. Det är dock en sådan film där man inte stör sig på det utan det hör liksom till. Den enda som höjer snittet lite är David Carradine som är en skön typ. Synd att han inte är med mer. Barbara Carrera var samma år med i den inofficiella Bond-filmen Never Say Never Again (1983) och var ju en ganska svag skådespelerska. På tal om Bond dyker det upp en filur vid namn Falcón som lika gärna skulle kunna vara tagen från en gammal Bond-film. En rik dvärg i rullstol, mer behöver man inte säga.Genom hela filmen väntar man egentligen på en enda sak - uppgörelsen mellan Chuck Norris och David Carradine som båda var kända inom martial arts. Mycket riktigt får man det man väntat på till slut, men vägen dit är minst lika underhållande. Det hela blir till en skrattfest då man bjuds på både humor som går hem och sådant som nog inte är menat att vara roligt, men ändå blir det under omständigheterna.2 - Skådespelare
2 - Handling
4 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0 alt. 6.5
IMDb: 6.3

4 kommentarer:

 1. Kul med en Bronson Approved igen. Detta är en film och genre som jag är tämligen osugen på, men om man kan se humorn i filmen kan jag tänka mig att den kan vara kul att se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henke: Tror det är omöjligt att inte se humorn i det hela. En hel del är menat att vara roligt. För egen del handlar det om något lite annorlunda och det är skönt att variera sig. En sån här film sitter oftast fint i mina ögon ;)

   Radera
 2. Mja, jag kan hålla med om den ofrivilliga humorn men så himla bra vet jag inte om jag tyckte att den var. Men det kändes inte riktigt som jag tillhörde målgruppen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia: Nej, det är absolut ingen strålande film. Men jag fann den väldigt underhållande och rolig. Det är en typ av film som ofta går hem hos mig. Tyvärr görs de inte längre utan man får leta upp dem från 70- och 80-talet.

   Radera