tisdag 24 juni 2014

Naked Gun 33⅓: The Final InsultTitel: Naked Gun 33⅓: The Final Insult / Nakna pistolen 33⅓ - den slutgiltiga förolämpningen
Genre: Komedi
Land: USA
År: 1994
Regi: Peter Segal
I rollerna: Leslie Nielsen, Priscilla Presley, George Kennedy, O.J. Simpson

Handling: Tredje filmen om kommissarie Frank Drebin. Han övertalas att återvända från sin pensionärstillvaro för att jobba under täckmantel i statsfängelset. Hans uppdrag är att ta reda på vad den beryktade terroristen Rocco har för planer när han blir frisläppt.

Omdöme: Efter att ha sett den andra filmen i serien kände jag mig inte så sugen på denna den tredje. Men frågan var om jag hade sett den? Med en gång kände jag att svaret var nej när filmen drog igång. Det gjorde att det hela blev lite intressantare och roligare.Under filmens första tjugo minuter bjuds det på en hel del skratt (där 70-tals tillbakablicken nog är favoriten) och det känns som filmen kan komma att slå den andra i serien. Frank Drebin (Leslie Nielsen) går i pension och försöker få ordning på äktenskapet med sin Jane (Priscilla Presley). Men det tar inte lång tid innan hans f.d. kollegor Ed (George Kennedy) och Nordberg (O.J. Simpson) behöver hans hjälp.Nej tyvärr, efter inledningen gick det allt segare för våra vänner. Denna gång spelas storskurken av Fred Ward som ska bjuda på en del humor som James Cagney-kopian från White Heat (1949). Det lyckas väl så där. Förvisso är den referensen rolig, men det finns fler filmreferenser här som funkar fint. Dock är det för spretigt och efter de inledande tjugo minuterna saknar man de riktigt roliga ögonblicken.

2 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
12 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.5
IMDb: 6.4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar