måndag 22 september 2014

Million Dollar ArmTitel: Million Dollar Arm
Genre: Drama/Komedi/Sport
Land: USA
År: 2014
Regi: Craig Gillespie
I rollerna: Jon Hamm, Lake Bell, Alan Arkin, Bill Paxton

Handling: En sportagent från Los Angeles tar till okonventionella strategier för att få två indiska cricket-spelare att spela baseboll i MLB.

Omdöme: Ta en gnutta Slumdog Millionaire (2008) och en gnutta Moneyball (2011), då borde man få vad man får ta del av här. Givetvis är det en verklighetsbaserad historia som Disney har valt att filmatisera.Jon Hamm axlar rollen som spelaragenten J.B. Bernstein, eller kort och gott J.B. Han har på senare år haft svårt att knyta till sig nya spelare då de stora firmorna kan locka med mer bonusar. Med tanke på hur tafatta hans medarbetare är misstänker man dock att en stor del i de dåliga resultaten ligger hos dem. Det är dags att bredda portfolion och idén att utforska Indien dyker upp. Kan där finnas en gömd pärla som kan fostras till att bli en duktig (duglig) baseballspelare för den amerikanska baseballigan?En asiatisk affärsman vid namn Chang är villig att finansiera spektaklet. J.B. får ett år på sig att scouta runt Indien tillsammans med den pensionerade scouten Ray (Alan Arkin). De bästa kommer få göra upp i "Million Dollar Arm" där de två bästa kommer få chansen att åka över till USA och träna för ett proffskontrakt. Givetvis är det ett stort jippo och stora pengar kan tjänas. Men frågan är om J.B. kan få det att funka?Det är inte särskilt svårt att lista ut ungefär hur det kommer gå när det är Disney och verklighetsbaserat. Vill man ha en oberäknelig historia ska man leta vidare. Vill man dock ha en småtrevlig liten film så funkar den här för stunden. Bäst är det nog under den inledande delen när det hela drar igång och J.B. åker över till Indien. Kulturkrocken blir givetvis rolig. Vad som borde gjorts bättre är kulturkrocken och allt runt omkring indierna när handlingen förflyttas tillbaka till Los Angeles.Det räcker inte bara att ha två indier som ska försöka bli proffs. J.B. måste givetvis ha ett kärleksintresse och det kommer i form av Brenda (Lake Bell) som hyr gäststugan hos J.B. Har redan från början lite svårt för hennes karaktär och skådespelerskan är mest trist. Bäst tycker jag Jon Hamm funkar i huvudrollen, men precis som resten av filmen tappar han och inte minst karaktären gnistan under filmens gång. Det hela blir helt enkelt för utdraget. Varför ska det här vara på två timmar när det hade räckt med en 90-minuters film?

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 7.3

2 kommentarer:

 1. Trist att denna inte föll dig på läppen.

  Jag gillar Lake Bell, speciellt efter hennes underfundiga regidebut med In a world...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henke: Den var egentligen inte dålig, bara att man sett det göras bättre många gånger förr. Men visst, vill man ha en feel-good historia utan överraskningar, några skratt och inte mer än så, varför inte?

   Har sett Lake Bell några gånger men aldrig fastnat för henne. In a World har jag haft ögonen på. Kanske ska ta och se den en dag...

   Radera