torsdag 20 november 2014

Fury i 4DXEfter att ha sett Fury (2014) på vanlig bio och gillat den var jag nyfiken på hur den skulle göra sig i 4DX (läs mer om formatet och min upplevelse av Captain America: The Winter Soldier (2014) som jag såg tidigare i år i 4DX).

Kan fastslå att formatet inte var lika effektivt som på föregående film. Inte helt överraskande, men ändå lite trots allt. Tror inte heller det hade så mycket att göra med att jag redan hade sett filmen tidigare. Tror snarare att formatet passar en viss typ av film där story, skådespeleri och stämningen i filmen inte är så viktig. En film som Fury fungerar nämligen alldeles utmärkt på egen hand, utan tillagda effekter. Däremot tror jag en superhjältefilm kan höjas av formatet, eller åtminstone ge mer för pengarna.

Kände utan tvekan att filmen (Fury) blev något svagare i och med denna titt (sänkte den till en svag fyra) och mycket har att göra med formatet filmen nu sågs i. Hade det varit tvärtom (att jag först såg den i 4DX och sen i vanlig 2D) och jag tyckt den blev sämre, då hade formatet uppenbarligen höjt filmen.

Summa summarum kommer jag nog inte rusa till en ny 4DX-visning efter det här, men med rätt film kommer det säkert att locka. Det är trots allt det formatet är till för - att förhöja upplevelsen. Det gör den helt enkelt inte med en viss typ av film.

Min text om Fury (2014) på vanlig visning (nu sänkt till en svag fyra) och min text om Captain America: The Winter Soldier (2014) inklusive mina tankar kring 4DX och vad det egentligen innebär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar