onsdag 12 november 2014

InsecureTitel: Qui vive / Insecure
Genre: Drama
Land: Frankrike
År: 2014
Regi: Marianne Tardieu
I rollerna: Reda Kateb, Adèle Exarchopoulos, Rashid Debbouze, Serge Renko

Handling: Chérif är en hårt kämpande ung man med dålig självkänsla och stökig bekantskapskrets. Men när han tar jobb som väktare, söker till sjuksköterska för fjärde gången och träffar Jenny tar hans liv en ny vändning. Hur ska han förena dessa till synes oförenliga världar?

Omdöme: Det var något som drog mig till den här filmen. Det fanns något som gjorde att jag trodde på den även om jag visste ganska lite om den. Oftast blir resultatet positivt när jag känner så, men ibland blir man besviken.Vad man får är en liten historia om Chérif (Reda Kateb) och hans vardag. Man får inte veta så mycket om hans bakgrund, men att han försöker hålla sig undan brottets bana är tydlig. Han har ett ouppskattat jobb som väktare samtidigt som han försöker bli antagen till sjuksköterskeutbildningen. När han träffar och börjar umgås med förskolelärarinnan Jenny (Adèle Exarchopoulos) håller hans liv på att lysa upp. Men tar han chansen?Vad jag hoppades på och trodde mig få se var ett starkt drama med romantiska inslag. Mycket riktigt får man ett drama och romantiska inslag. Men filmen blir aldrig riktigt stark och de romantiska inslagen är begränsade. Av någon underlig anledning har man missat en gyllene chans. Adèle Exarchopoulos som kärleksintresset Jenny väntar bara på att få ta över filmen. Riktigt så blir det tyvärr inte. Hennes karaktär försvinner in i det tomma intet, och likaså gör tyvärr filmen som inte leder någonvart. Det enda att ta med sig blir istället den sköna elektroniska musiken.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 6.2

---

Om visningen: Visningen sker på Victoria 2 på Söder och det är en förhållandevis händelsefattig festivalvisning. Allt går som det ska, man får den plats man vill ha och inget strular.

Till vänster om mig hör jag ett äldre fransktalande par. Och på raden bakom mig hör jag ett annat äldre par där följande ordväxling sker:

Mannen säger lite sarkastiskt: "Öronproppar har du med dig förstås?"
Kvinnan: "Aaa"
Mannen svarar förvånat: "Har du?"
Kvinnan: "Aaa"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar