onsdag 10 december 2014

Broadway Danny RoseTitel: Broadway Danny Rose
Genre: Komedi
Land: USA
År: 1984
Regi: Woody Allen
I rollerna: Woody Allen, Mia Farrow, Nick Apollo Forte, Edwin Bordo

Handling: Danny Rose är en inte alltför framgångsrik artistagent, men han gör allt för sina artister. Så när den avdankade sångaren Lou Canova ska göra comeback och ber Danny hjälpa honom med ett litet problem ställer naturligtvis Danny upp; han vill ha sin älskarinna Tina med vid uppträdandet och eftersom han är gift vill han att Danny tar med henne som sin flickvän. Problemet är bara att Tina har varit tillsammans med en maffiakille och Danny finner sig snart jagad av killens bröder som vill ha tag på mannen som stal broderns flickvän.

Omdöme: I ärlighetens namn vet man aldrig vad man kommer tycka om en Woody Allen-film. Oftast bjuds man på en trevlig stund, vissa gånger mer än så. I det här fallet får man en svartvit film, hans första efter hans klassiska Manhattan (1979). Platsen är givetvis New York och det mesta berättas i en lång återblick som utspelar sig under slutet av 60-talet.Woody Allen spelar Danny Rose, en agent för artister som ingen vill ha. Hans största "stjärna" är Lou Canova (Nick Apollo Forte), en avdankad sångare som sjunger typ Frank Sinatra-låtar. När han en dag ska ha ett uppträdande som ska bli hans comeback, vill han ha sin älskarinna på plats. Eftersom han är gift blir det upp till Danny Rose att få dit henne. Tina (Mia Farrow) visar sig dock ha blivit uppvaktad av en italienare vars mor och bröder inte uppskattar att någon tar hans kvinna ifrån honom. Danny Rose blir måltavlan och tillsammans med Tina tar han till flykten från de argsinta bröderna.Då detta ska vara en komedi bör man tycka det är roligt eller åtminstone underhållande. Tyvärr infinner sig aldrig riktigt den känslan. Woody Allen klarar inte direkt att bära upp filmen, vilket han i mångt och mycket behöver göra. Här i ligger nog det största problemet - han är inte direkt rolig eller bra i rollen.Mia Farrow känner man nästan inte igen som italienska bruden Tina, vilket är ett gott betyg. En av orsakerna är att hon under nästan hela filmen har på sig stora solglasögon och har rätt "look" för rollen. Annars är det här en transportsträcka mest hela tiden och filmen blir därför en besvikelse. Den saknar liksom glöd.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 7.5

4 kommentarer:

 1. Denna har jag inte sett. Men den kommer någon gång då jag återupptar mitt insomnade Woody Allen-projekt. LOL.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henke: Finns mycket att se av Woody Allen och alla tycker olika så värt en titt är det. Men inget jag själv skulle se om.

   Radera
 2. Såg att du kommenterat hos mig när jag skrev om den här filmen - då hade du inte sett filmen.
  Håller med om att det inte är en av Allens bästa men maffiafesten var fruktansvärt rolig - men det var nog det enda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. filmitch: Aha, där ser man. Ja, det är inte någon av Woodys bästa filmer, den saken är säker. Besviken blev jag då den inte gav så värst mycket.

   Radera