torsdag 4 december 2014

James Bond will return in... SPECTRE

Idag blev det officiellt. Nästa Bond-film, den 24:e i ordningen får titeln SPECTRE. För de insatta är detta ett kärt återseende med SPECTRE och det bådar gott. SPECTRE står nämligen för "SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion" och är en skurkorganisation där en viss Blofeld brukar styra saker och ting.

För regin står Sam Mendes som även regisserade förra filmen Skyfall (2012). Fotot står Hoyte Van Hoytema för och klippningen Lee Smith. Båda kommer från den nyligen så framgångsrika Interstellar (2014) så det låter inte helt fel.

Ok, så vid sidan om Daniel Craig som James Bond, Naomie Harris som Moneypenny, Ben Whishaw som Q och Ralph Fiennes som M (personligen mest positiv till detta) var frågan vilka nya ansikten som skulle dyka upp.


CHRISTOPH WALTZ


Utmärkt val. Han har ju spelat skurk framgångsrikt tidigare, men i en Bond-film är det alltid välkommet med någon med hans pondus som kan ge Bond en match. Ryktet säger att han kommer spela Blofeld, som tidigare bl.a. spelats av Donald Pleasence (till vänster på bilden).


MONICA BELLUCCI

Ja, man kan inte klaga. Det enda kruxet är att hon kanske är i äldsta laget för att spela Bond-brud då hon hunnit bli 50 år. Men en av de vackraste kvinnorna i branschen har hon länge varit och det blir intressant att se vilken typ av roll hon får. Bör inte minst ses i Irréversible (2002).


LÉA SEYDOUX

Tror det är ett bra val och det blir intressant att se vad för slags roll hon spelar då hon kanske är lite för ung för att spela kärleksintresse, men vem vet. Troligtvis en agent av något slag, men vad det än blir så blir det nog bra. Uppmärksammades bl.a. för Blue Is the Warmest Color (2013).


DAVE BAUTISTA

Muskelpaketet som syntes i Guardians of the Galaxy (2014) lär spela en skurkroll, men det låter jag vara osagt. Sadlat om från wrestling och MMA-världen. Lär få en mindre roll än ovan nämnda skådespelare, men bör bidra med musklerna medan Waltz är hjärnan.


Mer James Bond hittas här.

8 kommentarer:

 1. När den undersköna Monica kom med i rollistan blev jag alldeles till mig - hoppas nu bara att skurken och Bondbruden får mer screentime än i Skyfall - den sistnämnda hade man missat om man varit tvungen att rusa på toaletten ;)
  Jag är mycket exalterad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. filmitch: Samma här, jag tycker det här är mer spännande än vad Skyfall var på förhand. Och eftersom de har både Bellucci och Seydoux tror jag man kommer få tillräckligt av den kvinnliga touchen. Kan mycket väl tänka mig att Seydoux får en "Vesper Lynd"-typ roll, men vi får se.

   Och titeln skriker ju mycket klassisk Bond!

   Radera
 2. Har du tänkt på att kulhålet på postern påminner om en spindel? Jag skulle kunna sätta en tia eller två på att det kommer dyka upp nån sådan i filmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffi: Bra notering. Har tänkt på att det är något som inte riktigt stämmer, men att det skulle vara en spindel tänkte jag inte på. Men nu när du säger det tror jag du allt har rätt. Och spindeln är ju en av de ursprungliga "skurkarna" från originalet Dr. No, så varför inte? :)

   Radera
  2. Hur kan man _inte_ tänka på det?! Det kröp utmed ryggen så fort jag såg den ;)

   Radera
  3. Sofia: Haha, ja det är frågan. Själv tyckte jag det var lite taffligt gjort till en början och att det liksom inte riktigt stämde. Kanske därför (för att det kändes lite taffligt) som jag inte analyserade det närmare...

   Radera
  4. Ingen analys från min sidan heller om jag ska vara ärlig. Bara reaktionen "Aaaarghhhh, en spindel!"

   Radera
  5. Sofia: Haha, ok. Point taken :)

   Radera