tisdag 23 december 2014

Wrong CopsTitel: Wrong Cops
Genre: Komedi
Land: USA/Frankrike/Ryssland
År: 2013
Regi: Quentin Dupieux
I rollerna: Mark Burnham, Eric Wareheim, Steve Little, Eric Judor

Handling: Poliserna Duke och de Luca ägnar arbetstiden åt att sälja gräs och kränka tjejer med tjänstevapen. När Duke råkar döda sin granne kontaktar han en stammis för att städa upp röran.

Omdöme: Efter att ha sett den trevliga Reality (2014) av den franska regissören/musikern Quentin Dupieux var det givet att fler av hans filmer skulle ses. I denna film känns stilen igen. Det är många udda karaktärer vi får lära känna och de hamnar i den ena konstiga situationen efter den andra.I fokus är ett par poliser, fast de är långt ifrån några normala poliser. De säljer gräs, har sex mot betalning, hotar folk, lyssnar på och i vissa fall försöker skapa egen elektronisk musik - allt givetvis på arbetstid. Musiken står Dupieux själv för under sitt artistnamn Mr. Oizo. Musiken i filmen är av blandad kvalité, men oftast är den inte alls dum.Om man jämför med tidigare nämnda film Reality så känns det som den här är roligare, att man skrattar mer åt skämten och att det helt enkelt är mer av den varan. Karaktärerna är mer skruvade och handlingen likaså. Eller det kanske inte riktigt är sant då handlingen här mest består av lite mer lösryckta scener där den röda tråden är osmakliga poliser som gillar elektronisk musik. Dock tycker jag detta på det stora hela är en något svagare film. Man har nämligen sämre skådespelarprestationer och produktionen är något svagare.Detta är en komedi som ska ses bara för underhållningsfaktorn. Handlingsmässigt kunde det varit bättre och det känns även som filmen tappar lite ånga mot slutet när man ska avsluta det hela under en krystad begravning. Men med en behaglig speltid på runt 80 minuter behöver man inte sitta igenom många trista scener. Snarare tvärtom då den ena komiska situationen, kommentaren och karaktären avlöser varandra. Kul för stunden och skulle man bara betygsätta humorn så är det en fyra. Trots ett ok betyg (då den alltså tappar mot slutet) var det på det stora hela en rolig filmstund.

2 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
3 - Musik
2 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 6.1

2 kommentarer:

  1. Kul att du gillade den lite i alla fall. Du skriver om filmen som om den vore en vanlig komedi nästan. Jag ser den som lika vrickad som Reality, det finns inte en enda realistisk cell i hela denna film. Men den är bra mycket roligare och mer underhållande. Och därmed klart bättre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Henke: Jag gillade den mer än lite :) Och vanlig är den inte. Tyckte bara att Reality hade en smartare story (även om den dribblade bort en efter ett tag). Här kändes det lite mer fragmenterat. Men, denna hade roligare karaktärer och en del situationer var helt sjuka.

      Radera