tisdag 17 februari 2015

De nominerade - Bästa kvinnliga birollNAMN: Patricia Arquette
FILM: Boyhood

Hennes första Oscarsnominering, och det lutar åt att hon kniper sin första vinst med en gång. En 12-årig prestation där hon är bra, men där man främst ser hur hon förändras rent fysiskt.


NAMN: Laura Dern
FILM: Wild

Hennes andra Oscarsnominering. Den första kom för filmen Rambling Rose (1991). En något överraskande nominering då hon inte har en särskilt stor roll och sticker inte heller ut.


NAMN: Keira Knightley
FILM: The Imitation Game

Hennes andra Oscarsnominering efter att tidigare ha varit nominerad för Pride & Prejudice (2005). Helt ok prestation, men ingen Oscarsvinnare.


NAMN: Emma Stone
FILM: Birdman

Hennes första Oscarsnominering. Känns inte som en vinnare och rollen är inte så stor, men är den som möjligtvis kan utmana huvudfavoriten.


NAMN: Meryl Streep
FILM: Into the Woods

19:e (!) Oscarsnomineringen för veteranen. Utan att ha sett filmen/prestationen känns det tyvärr som ett svagt år för kvinnliga biroller vilket gett henne lite av en gratisnominering.NAMN: Patricia Arquette
FILM: Boyhood

Det ska inte vara något snack om saken med tanke på att konkurrensen är svag och att hon dessutom vunnit både en Golden Globe och BAFTA för rollen.


Av de nominerade är det Patricia Arquette som är min favorit. Däremot hade jag gärna bytt ut de övriga nominerade mot dessa:

Jessica Chastain (A Most Violent Year)
Vera Farmiga (The Judge)
Rene Russo (Nightcrawler)
Naomi Watts (St. Vincent)

---

Hoppa över till Fiffi och läs hennes funderingar från kl. 18.

2 kommentarer:

 1. Om det är nånting jag ser fram emot i filmbloggosfären detta år så är det din recension av Into the Woods (när det är dags). Detta års Les Misérables för dig? ;D

  Utan Patricia Arquette i den här kategorin skulle den kunna bli kisspaus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffi: Eftersom jag inte ser Streep som någon het utmanare har jag valt att skippa filmen. Streep är en mycket duktig skådespelerska, men någon måtta får det vara ;)

   Radera