onsdag 18 februari 2015

De nominerade - Bästa manliga huvudrollNAMN: Steve Carell
FILM: Foxcatcher

Hans första nominering. Personligen tycker jag det är helt fel då han inte ens hade huvudrollen i filmen. Spelar en för honom ovanlig roll vilket så klart hjälpt honom. Bör inte ha någon chans.


NAMN: Bradley Cooper
FILM: American Sniper

Nominerad för tredje året i rad (är även nominerad för bästa film som producent för American Sniper). Går verkligen in för rollen och gör sin livs prestation. Får svårt, men kan överraska.


NAMN: Benedict Cumberbatch
FILM: The Imitation Game

Första nomineringen och även om han är duktig känns det som han kommer ha svårt att slå huvudfavoriterna.


NAMN: Michael Keaton
FILM: Birdman

Lite överraskande att det är hans första Oscarsnominering efter så många år, men han har aldrig direkt varit av Oscarkaliber. Har en god chans här och spelade en ganska tuff roll.


NAMN: Eddie Redmayne
FILM: The Theory of Everything

Hans första Oscarsnominering. Han vann både en Golden Globe och BAFTA för rollen, så han måste ses som favorit. En tacksam roll att spela även om han gör det bra.NAMN: Eddie Redmayne
FILM: The Theory of Everything

Har svårt att se att han inte vinner efter att ha vunnit både en Golden Globe och BAFTA för rollen. Känns dock som Michael Keaton borde kunna blanda sig i slutstriden och hoppas mer på honom. Men tror på Redmayne.


Utan tvekan Bradley Cooper bland de nominerade. Han var den jag fastnade för och som kändes mest genuin i sin roll. Finns en liten chans att han kan överraska med tanke på att filmen fått flera nomineringar.

Personligen hade jag bytt ut alla utom Cooper och ersatt med följande:

Jean Dujardin (La French / The Connection)
Jake Gyllenhaal (Nightcrawler)
Philip Seymour Hoffman (A Most Wanted Man)
Matthew McConaughey (Interstellar)

Inte minst Jake Gyllenhaal borde varit given och hade i mitt tycke även varit värd Oscarn. Stor miss att inte ens nominera honom för sin minnesvärda prestation.

---

Hoppa över till Fiffi och läs hennes funderingar från kl. 18.

2 kommentarer:

 1. Det känns som att den här kategorin är den tuffaste av dom alla i år. Det finns en handfull skådespelare (till) som hade varit värdiga en nominering. Alldeles bakvända världen jämfört med Bästa kvinnliga biroll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiffi: Sant, håller med. Men manlig huvudroll brukar vara tuff. I år är kvinnlig biroll riktigt svag.

   Dock står det mellan Eddie och Keaton. Ingen av de andra har en chans. Hoppas på Keaton av de två, men Eddie är tyvärr favorit.

   Radera