lördag 4 april 2015

Bad Words



Titel: Bad Words
Genre: Komedi/Drama
Land: USA
År: 2013
Regi: Jason Bateman
I rollerna: Jason Bateman, Kathryn Hahn, Philip Baker Hall, Allison Janney

Handling: Om en grinig 40-åring som genom ett registreringskryphål deltar i en nationell rättstavningstävling för barn.

Omdöme: Att Jason Bateman hade huvudrollen visste jag på förhand, men hade missat att han även stått för regin, hans regidebut för övrigt. Han spelar 40-årige Guy Trilby som av någon anledning ställer upp i en rättstavningstävling efter att ha hittat ett kryphål i tävlingenreglerna. Tävlingen är nämligen för barn upp till åttondeklassare. Guy är dock fast besluten om att vara med i tävlingen och vinna den - till varje pris. Så träffar han den 10-årige deltagaren Chaitanya Chopra som vill bli hans vän.



Jag hoppades man skulle bjudas på en rolig komedi med skönt, ovårdat språk som gick utanför den vanliga komfortzonen. Men det är inte någon ny In the Loop (2009). Det är kanske dumt att förvänta sig något i den stilen som lyckades så bra, men något likt den hade varit trevligt. Nu blir det ändå en helt ok film med en del humor. Men den överraskar inte det minsta med en väldigt uppenbar utveckling på storyn som man tidigt gissade på, och fick rätt.



Bateman är väl inte den mest lämpade att axla en sån här roll och få ut maximalt ur karaktären. Han borde varit roligare och bjudit på fler sköna ögonblick, typ som Billy Bob Thornton gör i Bad Santa (2003). Med det sagt är det snarare karaktären som borde varit starkare. I mitt tycke finns det flera andra filmer där en vuxen man blir vän med en liten pojke som funkar bättre, bl.a. St. Vincent (2014) som kom i samma veva.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 6.7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar