onsdag 12 augusti 2015

Sharknado 2: The Second OneTitel: Sharknado 2: The Second One
Genre: Skräck/Sci-Fi/Action
Land: USA
År: 2014
Regi: Anthony C. Ferrante
I rollerna: Ian Ziering, Tara Reid, Vivica A. Fox, Judd Hirsch

Handling: Det extraordinära väderfenomenet svänger in över New York. När hajstormen går loss på stadens invånare och mest ikoniska landmärken hänger allt återigen på Fin och April.

Omdöme: Hjälten Fin (Ian Ziering) är tillbaka! Denna gång är han tillsammans med April (en översminkad och sjukligt smal Tara Reid) på väg från Los Angeles till New York för att träffa sin syster. Men på planet känner sig Fin inte helt hundra och tycker sig se flygande hajar utanför fönstret. När så en haj faktiskt flyger in i den ena motorn är katastrofen nära. Givetvis blir det Fin som måste rädda situationen när piloterna dör.Bara inledningen på planet är roligare och mer underhållande än hela den första filmens speltid lyckades med. Man märker att gänget insett att de måste ha lite roligare. Det är inte bättre effekter eller skådespeleri än i den första filmen, men skönt nog får man sig mer skratt och det är huvudsaken med en sån här riktigt dålig film.Efter inledningen, som blinkar friskt med Airplane! (1980), blir det desto fler Jaws (1975) referenser (så klart) och även en del Star Wars (1977). New York drabbas nämligen av en sharknado som drar in över Manhattan. Fin måste rädda sin svåger och systerson samtidigt som han stöter på en gammal flamma i Skye (Viveca A. Fox). Även taxichauffören Ben (Judd Hirsch) får följa med genom New York. Just Ben blir ett trevligt inslag då han spelas helt ok och dessutom bjuder på en del humor.Detta är givetvis inte bra och man får lite av samma vara som i den första filmen. Men det är bättre flyt här och det liknar mer en handling än vad man hade i den första. Å andra sidan har man sämre musik här och scenerna med väninnorna som försöker ta sig från frihetsgudinnan är skrattretande dåligt - både skådespeleriet, dialogen och scenerna. Känns som man använde b-laget för att filma dessa scener. Dessutom verkar det som folk kunnat köpa sig en plats i filmen då det dyker upp folk i småroller som inte har något med filmen att göra och scenerna passar inte in. Klarar sig från en etta i betyg, men bra är den inte (vilket var väntat). Svag tvåa.

1 - Skådespelare
1 - Handling
2 - Känsla
2 - Musik
2 - Foto
--------------
8 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 4.0
IMDb: 4.2

---

OBS! Missa inte att Sharknado 3 dyker upp kl. 18.

2 kommentarer:

 1. Det är verkligen referensbingo med hur många cameos som helst, de flesta hajrelaterade. Det är lite roligt.

  Visst känns det som att Ziering och Reid är mer engagerade än i första filmen? Som om de insåg att det här inte bara är en tragisk kyrkogård för deras karriärer, utan en chans att faktiskt få vara tillbaka i strålkastarljuset några minuter. Men det smärtar att se vilket vrak Tara Reid är. Hon verkar försöka byta ansiktsuttryck, men inget händer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carl: Ja, det var lite komiskt hur många cameos de hade med. Kändes som de hade betalat pengar ur egen ficka för att få en liten roll.

   Ziering tycker jag är den som försöker serien igenom. Detta är liksom hans baby, haha.

   Tara Reid, ja det är faktiskt ganska tragiskt att se henne här. Snacka om att ha gått ner sig.

   Radera