onsdag 12 augusti 2015

Sharknado 3: Oh Hell No!



Titel: Sharknado 3: Oh Hell No!
Genre: Skräck/Sci-Fi/Action
Land: USA
År: 2015
Regi: Anthony C. Ferrante
I rollerna: Ian Ziering, Tara Reid, David Hasselhoff, Bo Derek

Handling: Det är nu både Washingtons och Orlandos tur att bli terroriserade av en tornado med hajar och återigen måste Fin och April rädda situationen.

Omdöme: Den tredje installationen av Sharknado tar oss till Washington där Fin (Ian Ziering) ska tilldelas en tapperhetsmedalj av självaste presidenten (spelad av affärsmannen Mark Cuban). Givetvis drar en ny Sharknado in över Washington och presidenten hjälper Fin att bekämpa de flygande hajarna som attackerar dem. Med den inledningen under de första tio minuterna bådar det gott.



Efter den underhållande och komiska inledningen (där Fin förutom medaljen även tilldelas en liten motorsåg i guld) återgår man mest till gamla synder. Det blir mycket utfyllnad där man försöker få med Fins familj på ett hörn som befinner sig på Universal-parken i Orlando. Ok att April (Tara Reid) och hennes mamma May (Bo Derek) får lite utrymme, men dottern Claudias historia är helt uddlös och trist. Samtidigt försöker Fin ta sig till Orlando från Washington, men stöter givetvis på bekymmer i form av hajar. Han stöter även på en gammal bekant från den första filmen...



Nja, är detta bättre än den andra filmen? Det är en liknande nivå på det hela. Det här känns lite mer påkostat med fler statister och kanske lite bättre effekter (även om det fortfarande inte är bra). Sen tycker jag det är kul att man fått med David Hasselhoff i rollen som Fins pappa Gilbert. Han spelar också lite mer seriöst än när han bara är en parodi på sig själv. Plötsligt är inte Ian Ziering längre "bäst".



Man tar det hela för långt (som om flygande hajar inte redan vore för mycket) under filmens senare del. Nu ska Fin och hans vänner plötsligt med hjälp av NASA ut i rymden (!) och försöka rädda världen (eller åtminstone stora delar av USA). Det blir inte särskilt kul längre då det känns som filmen åter tar sig själv på för stort allvar. Bäst blir det helt klart när man har glimten i ögat, vilket man får till lite då och då. Ungefär på samma nivå som den andra filmen, kanske lite bättre i vissa avseenden, men tappar alltså under andra halvan. Småunderhållande.

1 - Skådespelare
1 - Handling
2 - Känsla
2 - Musik
2 - Foto
--------------
8 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 4.0
IMDb: 4.6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar