onsdag 12 augusti 2015

SharknadoTitel: Sharknado
Genre: Skräck/Sci-Fi/Action
Land: USA
År: 2013
Regi: Anthony C. Ferrante
I rollerna: Ian Ziering, Tara Reid, John Heard, Cassie Scerbo

Handling: En enorm orkan sveper in över Los Angeles samtidigt som tusentals hajar terroriserar den nu vattendränkta befolkningen. När de snabba vindarna formar tornados härskar naturens dödligaste djur över vattnet, luften och jorden.

Omdöme: Det är inte ofta jag tar mig an filmer som jag på förhand tror ska vara dåliga. De undviker man helst. Men det kan finnas en viss charm i att se dåliga filmer. De kan nämligen bli underhållande och roliga, vilket i vissa fall kan ge mer än en storfilm som bara är trist och förutsägbar. Nu skulle det visa sig att trots att jag förväntade mig en dålig film så var den sämre än väntat - riktigt usel med andra ord.Ian Ziering, som gjorde sig ett namn som TV-skådis med serien "90210" har stannat kvar i TV-träsket. Här axlar han huvudrollen som vardagshjälten Fin som ska försöka rädda så många som möjligt. Hans ex-fru April (Tara Reid) är en bitch, men deras dotter bor hos henne. Detta gör att Fin, tillsammans med några vänner från baren han driver nära stranden i Los Angeles, måste ta sig till sitt ex och ta dem till säkerhet. Hundratals farliga hajar terroriserar nämligen Los Angeles - på land. Detta eftersom de plockas upp av tornados som drar in mot land.Ja, den som kom på storyn (någon vid namn Thunder Levin) borde nästan spärras in. Storyn är skrattretande dålig, men filmen är ännu sämre. Ok, det är trots allt gjort för TV så man visste att effekterna skulle vara dåliga, men inte så här dåliga. Skådespeleriet är fruktansvärt av samtliga involverade, inte minst Tara Reid som en gång i tiden ändå gjorde någorlunda ok filmer som American Pie (1999). Ian Ziering förväntar man sig inget av, men han är faktiskt den som är minst dålig. Förmodligen för att han omgärdas av usla prestationer. Plus att han är den som tar det hela på mest allvar.Tyvärr är det inte ens dåligt-så-man-skrattar. Det är bara dåligt, uselt. Under filmens sista fem minuter får man sig dock några skratt när Ian Ziering tar fram motorsågen och leker Ash från Evil Dead-filmerna. Här måste jag erkänna att det blev lite småunderhållande när hajarna kom flygandes mot honom och han coolt stod kvar och lät hajarna bita i det sura äpplet. Frånsett denna lilla detalj var det faktiskt ganska tufft att ta sig igenom filmen.

Givetvis tar den sig in på listan De sämsta filmerna på Movies - Noir.

1 - Skådespelare
1 - Handling
1 - Känsla
3 - Musik
2 - Foto
--------------
8 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 3.0
IMDb: 3.3

---

OBS! Missa inte att Sharknado 2 dyker upp kl. 13.

4 kommentarer:

 1. Håller helt med, känns som de senaste åren blivit allt vanligare med filmer som medvetet är gjorda för att vara "så dålig så den blir bra", vilket helt förtar poängen med en sådan kategorisering. De blir bara dåliga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia: Grejen med den här är ju att den inte ens blir rolig för att den är för dålig. Man har inte ens glimten i ögat vilket gör att titten blir ganska dryg. Som tur är rättade man till det en aning i uppföljarna ;)

   Radera
 2. Håller med Sofia här. Jag "gillar" dåliga filmer när det sker sas av en olyckshändelse dvs det brister i kompetensen men både denna och många filmer på senare är år gjorda därför att de ska vara dåliga. Inte roligt alls.
  John Heard spelade alkis igen i filmen om jag inte missminner mig - en karaktär han verkar ha nischat in på senare år ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. filmitch: Stämmer bra det med John Heard. Han var riktigt usel här.

   Fast det kändes faktiskt som man försökte göra en någorlunda seriös film med denna första film. Manus, pengar, skådespelare, regissör och effekter räckte dock inte till.

   Radera