tisdag 20 oktober 2015

007 - The Bond Files: TTid för hämnd? Nej, tid för Bond. Hur lång tid tar det egentligen för Bond att dyka upp i filmerna? Det kan givetvis skilja en hel del.

Notera att tiden som gäller är från när själva filmen börjar, alltså då första scenen drar igång. Man ska också se att det är James Bond (ansiktet) och inte bara ana att det är han.


(Klicka på bilden för originalstorlek)


Sean Connery - Dyker upp efter totalt 1776 sek = 4.56 min i snitt
George Lazenby - Dyker upp efter totalt 158 sek = 2.38 min i snitt
Roger Moore - Dyker upp efter totalt 1421 sek = 3.23 min i snitt
Timothy Dalton - Dyker upp efter totalt 211 sek = 1.45 min i snitt
Pierce Brosnan - Dyker upp efter totalt 457 sek = 1.54 min i snitt
Daniel Craig - Dyker upp efter totalt 104 sek = 0.35 min i snitt

Dyker i snitt upp efter = 2.25 min


Överlägset längst tid tog det för Sean Connery att dyka upp när han efter 16.43 minuter dök upp i From Russia with Love (1963). Intressant nog dyker han upp redan i första scenen - tror man. Men det är endast en övning med en man som bär Bond-mask.

Roger Moore är god tvåa när det tar honom 9.43 minuter innan han dyker upp i The Man with the Golden Gun (1974). Även här tror man att han dyker upp tidigare, men det är endast en docka som Scaramanga skjuter fingrarna av.

Snabbast är Pierce Brosnan som har ett oslagbart rekord. Han dyker nämligen upp direkt i första bildrutan när han i glasögon traskar över gatan i The World Is Not Enough (1999). Vi räknar det som 1 sekund i sammanställningen.

Sean Connery hade länge rekordet när han dök upp efter 23 sekunder i Thunderball (1965) innan Brosnan slog honom. Ny tvåa blev dock Daniel Craig när han i Skyfall (2012) dök upp efter endast 15 sekunder.

2 kommentarer:

 1. Just FRWL är ett litet specialfall då det som sagt inte är Bond i öppningsscenen. Det verkar på din sammanställning att man blivit mer het på att visa upp Bond så snabbt som möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. filmitch: Exakt, FRWL lurar man tittaren där i början, vilket gör att man sedan kan dra ut på den riktiga entrén. Men som sagt, man gör något liknande i Mannen med den gyllene pistolen.

   Ja, det är ju Bond så man vill väl ge tittarna valuta för pengarna, eller något.

   Radera