söndag 7 februari 2016

Anchorman: The Legend of Ron BurgundyTitel: Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
Genre: Komedi
Land: USA
År: 2004
Regi: Adam McKay
I rollerna: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd, Steve Carrell, Vince Vaughn, Luke Wilson, Tim Robbins, Ben Stiller, Jack Black, Danny Trejo, Seth Rogan

Handling: En snobbig nyhetsreporter på 70-talet paras ihop med en ambitiös, kvinnlig kollega som faktiskt är en duktig journalist. Han kommer då till en störande upptäckt: hans perfekta frisyr och mustasch och förmågan att kunna läsa innantill från en teleprompter kanske inte är gott nog åt hans tv-station i San Diego, Kalifornien.

Omdöme: Jag vill minnas att jag såg denna komedi på Stockholm filmfestival då den visades som en surprisefilm. Visste då inget om den och hade inte valt att gå och se den om den hade funnits i det ordinarie programmet. Så här flera år senare kände jag för en lättsam komedi och då jag inte kom ihåg mycket från filmen var det ett enkelt val.Will Ferrell är Ron Burgundy, nyhetsankare på de populäraste TV-nyheterna i San Diego. Tillsammans med de övriga i teamet (Paul Rudd som fältreportern Brian Fantana, sportjournalisten Champ Kind (David Koechner), samt Steve Carell som väderleksreportern Brick) blir de minst sagt förskräckta när stationen tar in kvinnan Veronica Corningstone (Christina Applegate) som siktar på att bli ett nyhetsankare.Männen på stationen agerar som stora barn, inklusive chefen Ed Harken (Fred Willard). På sina håll blir det småroligt där en del skämt och repliker går hem. Även när Ron Burgundy och de övriga i teamet stöter på andra stationers team blir det lite småroligt. Inte minst att se Vince Vaughn, Luke Wilson, Tim Robbins och Ben Stiller dyka upp i mindre roller.Men det här är tyvärr varken särskilt bra eller roligt för den delen. Den har sina poänger, men för det mesta är det bara en rad ihopsatta sketcher i SNL (Saturday Night Live) stil. Funkar väl bra om man bara har den i bakgrunden när höjdpunkterna dyker upp, men som film som man tittar på under 90 minuter är det något för svagt och bjuder på en alltför ojämn nivå.

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.5
IMDb: 7.2

2 kommentarer:

 1. Ganska rolig tycker jag den är ändå, den har sina små ljusglimtar. Uppföljaren gillade jag dock inte alls, tunnare handling och sämre kvalitet på humorn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voldo: Absolut, jag håller med. Den har sina ljusglimtar och bjuder på en del skratt. Men som helhet kommer den inte upp i klass med komedier jag verkligen uppskattar.

   Tvåan har jag inte sett. Får se om jag tar mig an den eller inte. Känns inte som något måste om man inte var förtjust i denna.

   Radera