tisdag 26 april 2016

Bride of Re-AnimatorTitel: Bride of Re-Animator
Genre: Skräck/Komedi/Sci-Fi
Land: USA
År: 1989
Regi: Brian Yuzna
I rollerna: Jeffrey Combs, Bruce Abbott, Fabiana Udenio, Claude Earl Jones

Handling: Dr. West fortsätter med sina makabra experiment i hopp om att väcka upp de döda. Nu har han bestämt sig för att bygga ihop en tjej. Det hela blir väl inte så bra, eftersom han får både polisen, sin kamrat och alla han experimenterat på emot sig.

Omdöme: Ett par år efter originalet Re-Animator (1985) kom denna uppföljare. Precis som med klassiska Frankenstein (1931) valde man att kalla den "Bride of...". Vid sidan av de uppenbara referenserna till nämnda klassiker bjuds man precis som i originalet på en huvudmelodi som är inspirerad av Bernard Herrmanns musik (fast sämre så klart).I denna uppföljare fortsätter Dr. West (Jeffrey Combs) experimentera. Det är viktigt för honom att det är så färska kroppar som möjligt. Man bjuds därför på en del komiska scener där han med hjälp av sin assistent Dr. Cain (Bruce Abbott) börjar skära i kroppar som precis avlidit. Hemma i källaren har de två nämligen börjat sätta ihop en kvinna och behöver några sista delar innan de kan börja väcka henne till liv med hjälp av den lysande gröna vätskan som blivit lite av en synonym med Re-Animator-filmerna.Denna film lever lite två liv. För under filmens första halva bjuds man på flera skratt där Jeffrey Combs som Dr. West är lika torr och känslolös som i den första filmen, vilket funkar perfekt. Man får även ta del av flera galna grejer som man bara måste gilla och skratt åt. Experimenten han utför är verkligen egna (fingrarna med ögat är ett av dem).Tyvärr tappar filmen ju längre in man kommer. Det blir alldeles för "out there" när allt som Dr. West experimenterat på väcks till liv och besöker honom och hans vän Dr. Cain i deras hem. Till det har man bruden som är redo att ta sina första kliv och hon blir mest en besvikelse.Den stora skillnaden mellan originalfilmen och denna är helt klart att den första filmen är ganska så jämnbra och rolig. Denna lyckas bara vara det stundtals och tappar alltså rejält när man närmar sig slutet.

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
12 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.5
IMDb: 6.2

2 kommentarer:

 1. Jag blir inte speciellt lockad av denna...

  Är det Rutger Hauers huvud som ligger på bordet där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henke: Nej, denna kan man faktiskt hoppa, men den första ska man se.

   Haha, ser faktiskt nästan ut så på bilden (som en blandning mellan Rutger Hauer och Gary Busey). Det är dock Dr. Hill som syns tydligare på de två sista bilderna i min text om Re-Animator.

   Radera