tisdag 14 juni 2016

Mars Attacks!Titel: Mars Attacks!
Genre: Komedi/Sci-Fi
Land: USA
År: 1996
Regi: Tim Burton
I rollerna: Jack Nicholson, Glenn Close, Annette Bening, Pierce Brosnan, Sarah Jessica Parker, Martin Short, Michael J. Fox, Natalie Portman, Jim Brown, Pam Grier, Rod Steiger, Lukas Haas, Sylvia Sidney, Danny DeVito, Joe Don Baker, Jack Black, Christina Applegate

Handling: En rymdskeppsflotta från Mars närmar sig Jorden. Den amerikanske presidenten konsulterar sina närmaste medarbetare för att anordna en välkomstkommitté åt marsianerna som tros komma i fred.

Omdöme: Regissören Tim Burton hör normalt sett inte till mina favoriter. Hans stil är lite för udda och filmerna är sällan i min smak. Men denna film minns jag att jag fann underhållande och med glimten i ögat. Det är också precis vad man får. Man ska givetvis inte ta en sån här film på fullaste allvar och istället se den som lite underhållning.Man har samlat en himla massa kända namn och ansikten. Helt sjukt många faktiskt. Vissa är bara med i någon enstaka scen medan Jack Nicholson får dubbla roller att jobba med, inte minst som USA:s president. Det är faktiskt lyckat att samla så många kända namn och de bjuder verkligen på sig själva. Vissa spelar lite mer seriösa roller medan andra får ta ut svängarna ordentligt.I korta drag går historien ut på att flera flygande tefat siktats och forskare har kunnat konstatera att utomjordingarna, som kommer från Mars är fredliga. Ja, det är iaf vad de tror och hoppas på. Men när det första mötet med marsianerna slutar med flera dödsfall är kriget nära. Presidenten är dock villig att ge dem en till chans efter att det hela setts som ett missförstånd. Men marsianerna är sluga och har givetvis kommit till vår planet för att ta över.Det blir faktiskt lite småkul att se de fula marsianerna smida sina planer och springa runt i bara kalsongerna (ifall de inte har på sig sin rymddräkt). Filmen funkar relativt bra fram till sisådär sista halvtimmen då det börjar bli lite för mycket. Det urartar aldrig helt, men filmen lyfter inte direkt som man önskar under den sista tredjedelen. Snarare blir det alltså tvärtom, men som helhet är det en smårolig och underhållande sci-fi/komedi som går att se.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 6.3

2 kommentarer:

 1. Jo du säljer in den helt ok. En skön sci-fi-komedi med en massa kända skådisar som skojjar till det. Men tyvärr. Jag har tappat all tilltro till Tim Burton för länge sedan. Och sedan den jobbigaste av dem alla, Jack Nicholson. Nej, detta är nog inget för mig....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henke: Aha, du har alltså inte sett den? Haha, och jag som trodde alla (i princip) gillade Tim Burton mer än vad jag gör.

   Denna är dock klart harmlös och du borde ge den ett försök.

   Radera