onsdag 22 juni 2016

Miami SupercopsTitel: Miami Supercops / Trinity: Good Guys and Bad Guys
Genre: Action/Komedi
Land: Italien
År: 1985
Regi: Bruno Corbucci
I rollerna: Terence Hill, Bud Spencer, C.B. Seay, Ken Ceresne

Handling: 1978 stjäls 20 miljoner dollar från en bank i Detroit. En rånare fångades, en hittades död och en försvann spårlöst med pengarna. Sju år senare släpps den fängslade rånaren Joe Garret och han åker raka vägen till Miami där han hittas död redan nästa dag. De två polisdetektiverna som grep den nu döde Joe Garret skickas ned till Miami för att arbeta under täckmantel som patrullerande poliser. Någonstans i Miami gömmer sig den tredje rånaren och han har haft sju år på sig att sopa igen spåren efter sig.

Omdöme: Det italienska radarparet Terence Hill & Bud Spencer kan ses som en version på det klassiska komikerparet Stan Laurel & Oliver Hardy (Helan & Halvan). I det här fallet spelar de Doug Bennet (Hill) respektive Steve Forest (Spencer). De gamla vännerna och kollegorna har gått skilda vägar efter det att Steve lämnat poliskåren för att flyga helikopter. Men när ett gammalt olöst fall blir högaktuellt övertalas Steve att komma tillbaka för att sätta dit de skyldiga en gång för alla. Varför de två ska jobba som patrullerande poliser (i uniform) när de ska gå under täckmantel är en gåta. Det borde ju funka bättre att jobba som civilklädda poliser som de faktiskt är.Inledningen under förtexterna är inte bara en blinkning, utan en ren stöld av introt till den på den här tiden så populära tv-serien "Miami Vice". Det är liknande bilder vi får ta del av från platser och händelser runt om Miami och till det musik som påminner om den gamla goda tv-serien. Det enda som skiljer sig är att detta har sämre produktionskvalité. Det är inte så snyggt helt enkelt, men det sköna introt sätter utan tvekan förhoppningarna om en underhållande film.När så filmen drar igång står det tidigt klart att man snarare får skratta åt det hela än att försöka se det som en seriös actionfilm. Det blir gott om underhållning eftersom filmen inte bara är korkad utan även dubbad (som sig bör med italiensk film på den här tiden). Alla talar de engelska, men man märker så uppenbart att dialogen är inspelad i studio trots att stora delar av handlingen utspelar sig utomhus. I vissa fall låter det som man även har en annan röst i Doug Bennets fall, vilket självklart är hur kul som helst. Dessutom är skådespelarna riktigt svaga vid sidan av Terence Hill & Bud Spencer som trots allt gör vad man kan förvänta sig av dem.Att påstå att det här är en bra film skulle vara att ljuga. Däremot går det inte att komma ifrån att det är en högst underhållande film med roliga repliker och dialog (i många fall oavsiktligt) och det är gammal hederlig italiensk underhållning som bara de kunde få till. Miami brukar göra sig bra på film, men här är det mest sunkigt och smågrått mest hela tiden. En höjdpunkt är den elektroniska musiken. Problemet är bara att man spelar sönder titelmelodin som förekommer i de flesta scenerna. Överhuvudtaget verkar man vilja ha musik i de flesta scenerna, även när det inte borde vara någon musik. Allt som allt får man en film som är mer rolig än något annat, men det är inte heller helt fel (även om filmen alltså inte är direkt bra).

2 - Skådespelare
1 - Handling
2 - Känsla
3 - Musik
2 - Foto
--------------
10 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 5.0
IMDb: 6.2

2 kommentarer:

  1. En slags förlaga till Reno 911?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sofia: Känner inte till Reno 911, men av infon jag läser på imdb så låter det lite likt. Fast det går inte att fånga den här autentiska italienska sunkigheten. Det har sin charm, även om det inte är särskilt bra ;)

      Radera