lördag 16 juli 2016

Criminal



Titel: Criminal
Genre: Action/Kriminaldrama/Thriller/Sci-Fi
Land: Storbritannien/USA
År: 2016
Regi: Ariel Vromen
I rollerna: Kevin Costner, Gal Gadot, Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Ryan Reynolds, Michael Pitt

Handling: En oförutsägbar och farlig fånge får en bortgången CIA-agents minne och färdigheter implanterade i hopp om att han ska kunna stoppa en ond plan.

Omdöme: Regissören Ariel Vromen stod för den verklighetsbaserade seriemördarthrillern The Iceman (2012) som var en av det årets bättre filmer och en positiv överraskning. Det var därför oundvikligt att det skulle ställas lite högre förväntningar på denna hans nästa film.



En CIA-agent i London som är i färd med att försöka sätta dit en farlig internationell terrorist och en holländsk hacker blir torterad till döds. Bara han visste vem den holländska hackern var och om CIA inte får den informationen snart kommer oerhört viktig information hamna i fel händer. Quaker Wells (Gary Oldman), CIA-ansvarig i London bestämmer sig för att ta hjälp av Dr. Franks (Tommy Lee Jones) som forskat på att överföra minnet från en till en annan - en råtta till en annan. Nu är det dags att testa på en människa och testobjektet blir den farlige brottslingen Jericho Stewart (Kevin Costner) då han har en hjärnskada som gör att experimentet har större chans att lyckas. Jericho får nu inte bara den döde CIA-agentens minnen om frun och dottern utan även en del av hans färdigheter.



Är det något man känner relativt tidigt med den här filmen så är det att den känns något själlös. Det händer relativt mycket på olika håll med flera karaktärer och kända ansikten inblandade, men det blir inte riktigt så bra som man hade önskat sig. Det tar lite över en halvtimme innan det börjar hända saker. Jericho rör nu på sig och visar lite av vad han är kapabel till när han misshandlar några Manchester United-fans vid ett kebabställe och stjäl deras minivan i en rolig scen.



Costner gör sen sitt för att föra filmen framåt och har en karaktär som han får mycket att jobba med. Annars är Gal Gadot som den döde agentens fru den som lämnar ett positivt avtryck efter sig. Däremot är det synd att favoriten Gary Oldman inte får mer att jobba med för han är alltid bra. Tommy Lee Jones känns bara väldigt gammal och trött här och har en ganska tråkig roll att jobba med.



Allt som allt är det inte direkt dåligt, men samtidigt långt ifrån något att minnas tillbaka till. Det känns definitivt inte som ett steg i rätt riktning efter regissörens förra film och det är nog den största besvikelsen att det istället är ett steg tillbaka. Annars fanns nog ändå det mesta på plats för att göra det till en både spännande och gripande historia. Knappt godkänt är känslan.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 6.3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar