tisdag 26 juli 2016

Star Trek BeyondTitel: Star Trek Beyond
Genre: Action/Äventyr/Sci-Fi/Thriller
Land: USA
År: 2016
Regi: Justin Lin
I rollerna: Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Zoe Saldana, Simon Pegg, Idris Elba

Handling: Enterprises besättning utforskar denna gång de yttersta delarna av den outforskade rymden. Där kommer de i kontakt med en fiende som sätter dem, och allt som Federationen står för, på prov.

Omdöme: Redan i filmens allra första scen när kapten Kirk (Chris Pine) försöker medla fred hos några varelser känns det inte bra. Han blir sen warpad till Enterprise-skeppet där han får reda på att ett fredligt skepp är i behov av deras hjälp. Enterprise styr mot dem för att komma till undsättning, men det visar sig istället att de hamnar mitt i en fälla.Ledaren för de onda är Krall och med sig har han en svärmliknande flotta som gör stor skada på Enterprise. Besättningen separeras nu, men vet att de kan lita på varandra när det krisar som mest. Kapten Kirk, Spock, Scotty och de övriga får det tufft på en främmande och fientlig planet. Till sin hjälp får de Jaylah som också vill komma bort från planeten och kan vara deras enda chans att komma bort därifrån.Detta är den tredje filmen i (den nya) Star Trek-serien och följer Star Trek (2009) och Star Trek Into Darkness (2013). De två tidigare filmerna var båda regisserade av J.J. Abrams och ska man vara helt ärlig så lyckades han bättre än vad Justin Lin gör här. Speciellt den första filmen gillade jag och den satte liksom standarden som denna inte lyckas komma i närheten av.Visst bjuds man på gott om action nästan per omgående, men det behövs mer finess för att det ska bli bra. Den där finessen saknas nästan helt. Man bryr sig inte nämnvärt om hur det ska gå för våra hjältar. När actionscenerna sen avlöser varandra är det inte direkt spännande eller nervigt som man vill ha det. Mestadels blir det en massa snabba klipp och även om det ofta ser helt ok ut så saknas hjärta. När dessutom fienden är minst sagt blek så har man inte heller där något att glädjas över. Inte direkt dåligt, bara inte särskilt bra. Man känner helt enkelt inte att man bjudits på något nytt. Svag trea.

3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 7.7

2 kommentarer:

 1. Jag blev heller inte imponerad av denna, föredrog båda tidigare rullar som Abrams gjorde. Tyckte det fattades något i denna och gillar inte hur de hanterade en viss karaktär. Brukar se Trek-filmerna fler än en gång på bio men nöjer mig nog med endast en gång nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pappan: Ja, den första av Abrams var jag klart nöjd med. Den andra tyckte jag inte riktigt levde upp till förväntningarna (svagare än den första) och denna var ännu lite svagare. Men så är det en dussinregissör här som gjort Fast and the Furious-filmer.

   Under filmens gång satt jag förresten och tänkte på Star Wars och att jag ser fram emot att se vad man hittar på där istället...

   Radera