tisdag 9 augusti 2016

Sharknado 4: The 4th AwakensTitel: Sharknado 4: The 4th Awakens
Genre: Action/Skräck/Komedi/Sci-Fi
Land: USA
År: 2016
Regi: Anthony C. Ferrante
I rollerna: Ian Ziering, Tara Reid, David Hasselhoff, Gary Busey

Handling: Fem år efter att östkusten härjades så har Fin och hans familj levt lyckligt och helt utan hajar. Men nu dyker de plötsligt upp igen på ställen och sätt som är helt oväntade.

Omdöme: Den första filmen satte ribban lågt. Den var inte bra, den saken är säker. Ändå gav man det en andra chans och det visade sig att den andra och tredje filmen faktiskt var lite mer underhållande, om än fortfarande mycket dåliga. Denna den fjärde filmen trodde man (eller åtminstone hoppades man) skulle fortsätta på samma spår och vara lite rolig och underhållande. Istället följer den snarare i den usla första filmens fotspår med att ta sig på lite för stort allvar.Vår "hjälte" Fin Shephard (Ian Ziering) måste än en gång kämpa mot flygande hajar som drar in med tornades, s.k. sharknados. Med sig har han hela familjen, inklusive sin far Gilbert (David Hasselhoff) och svärfar Wilford (Gary Busey). Frun April (Tara Reid) har återuppstått från de döda och besitter nu övernaturliga krafter. Och eftersom handlingen utspelar sig fem år in i framtiden bjuds man dessutom på lite extra sci-fi med blinkningar till både Star Trek och Star Wars.En sak är säker och det är att det är 90 minuter man aldrig får tillbaka. Det är ett typexempel på hur usel en film kan vara och det är bara tur att man sällan behöver genomlida något liknande. Nu är vissa saker (ok, många) så korkade att det blir roligt. Man får sig ett par skratt på vägen, men det är alldeles för lite för att det ska bli underhållande. Den andra och tredje filmen var åtminstone lite bättre, men det här är ett riktigt bottennapp. Det positiva är ju att man uppskattar bra/medelmåttig film så mycket mer efter att ha sett detta. Given etta och placerar sig bland de sämsta filmerna på Movies - Noir.

1 - Skådespelare
1 - Handling
1 - Känsla
2 - Musik
1 - Foto
--------------
6 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 2.0
IMDb: 4.7

2 kommentarer:

  1. Tycker sällan filmer som görs för att vara dåliga blir underhållande. Det är när man gör ett seriöst försök men failar totalt som en dålig film kan bli underhållande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pappan: Det har du rätt i. Problemet här är inte bara att det är uselt gjort utan att man inte ens klarar av att ha glimten i ögat som jag tyckte man hade i tvåan och trean. Här är det bara dåligt utan att bli särskilt roligt.

      Radera