onsdag 28 september 2016

Mechanic: ResurrectionTitel: Mechanic: Resurrection
Genre: Action/Kriminalare/Thriller
Land: USA/Frankrike
År: 2016
Regi: Dennis Gansel
I rollerna: Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones, Michelle Yeoh

Handling: Världens farligaste hitman, Arthur Bishop, trodde att han hade lagt sitt mördande förflutna bakom sig när hans formidable fiende Crain kidnappar hans livs kärlek. Bishop är nu tvungen att resa jorden runt för att genomföra tre till synes omöjliga lönnmord och göra vad han gör bäst - få dem att se ut som olyckor.

Omdöme: Yrkesmördaren Bishop (Jason Statham) är tillbaka efter The Mechanic (2011). Inledningsvis försöker han hålla låg profil i Rio de Janeiro. Men hans lugna tillvaro skakas när en man från hans förflutna vid namn Crain (Sam Hazeldine) vill att Bishop utför tre lönnmord åt honom. Bishop är inte intresserad av att jobba åt denna man, men övertalas (läs: tvingas). De tre lönnmorden visar sig ska utföras på tre olika kontinenter och till råga på allt har Bishop minimalt med tid på sig att fullborda sina uppdrag.Vi tas från Rio de Janeiro till en paradisö utanför Thailand innan det är dags för Bishop att börja "jobba" i Malaysia, sedan Sydney i Australien och avslutningsvis i det inte lika glamourösa Bulgarien. Det är så klart trevligt med de olika skådeplatserna runt om i världen. Efter den actionfyllda inledande delen i Brasilien tappar filmen lite fart i Thailand där Bishop träffar på sin gamla vän Mei (Michelle Yeoh) och Gina (Jessica Alba) som behöver hans hjälp och blir hans kontakt till Craine.När Bishop åker på sina uppdrag blir också filmen som mest underhållande, precis som väntat. Det blir två tredjedelar Mission: Impossible och en tredjedel Jason Bourne över det hela. Ganska underhållande med andra ord. Dock försöker man inte direkt anstränga sig med ett smart manus. Det blir istället gott om klichéer och med en som vanligt stel Jason Statham. Det har en viss charm, men det går givetvis inte att jämföra med en som Charles Bronson som ju spelade Bishop i originalfilmen The Mechanic (1972). Inte heller försöker man sig på någon direkt finess eller särskilt mycket humor som hade hjälpt en del (även om det på sina håll blir småroligt att se Statham försöka smyga sig på sina måltavlor).

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 5.9

2 kommentarer:

 1. Yuck. Jag tål inte Jason Statham, att han sedan får göra en remake på en Bronsonrulle gör saken bara värre. Första han gjorde var ju inte ens en hit, ändå fick den en uppföljare. Varför, Hollywood?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pappan: Jag har inget emot Statham, men direkt bra är han inte. Vissa gånger svårt att höra vad han säger då han liksom viskar/pratar med låg röst för att låta coolare.

   Tror att han har en stor skara fans som gör att han kan göra filmer som dessa, även om de sällan blir biosuccéer.

   Radera