lördag 25 februari 2017

Inför Oscarsgalan - Omtittar

Arrival (Denis Villeneuve)

Nominerad till 8 Oscars
*Film
*Regi
*Manus efter förlaga
*Foto
*Klippning
*Scenografi
*Ljud
*Ljudredigering

Kommentar:
Blev ingen höjning då jag fick samma känsla som första gången jag såg den. Finns inte minst saker med sci-fi delen som kunde gjorts bättre.Hell or High Water (David Mackenzie)

Nominerad till 4 Oscars
*Film
*Manlig biroll (Jeff Bridges)
*Originalmanus
*Klippning

Kommentar:
Gillade den lika mycket som när den sågs första gången. Tyckte Jeff Bridges var ännu bättre denna gång och var en bidragande orsak till att filmen har en skön stämning.La La Land (Damien Chazelle)

Nominerad till 14 Oscars
*Film
*Manlig huvudroll (Ryan Gosling)
*Kvinnlig huvudroll (Emma Stone)
*Regi
*Originalmanus
*Foto
*Klippning
*Scenografi
*Kostym
*Filmmusik
*Bästa sång (City of Stars)
*Bästa sång (The Fools Who Dream)
*Ljud
*Ljudredigering

Kommentar:
Musikaler är inte min favoritgenre, men som tur är har denna inte så många "mass-musikalnummer" där alla brister ut i sång. Inte heller konstant musikal, så det funkar ok. Den är ganska mysig, helt ok.Nocturnal Animals (Tom Ford)

Nominerad till 1 Oscar
*Manlig biroll (Michael Shannon)

Kommentar:
Hade lite svårt för att engagera mig fullt ut i bokhistorien när den sågs första gången. Tyckte det funkade klart bättre nu och filmen är genomgående stämningsfull och bra. Höjde därför från en svag fyra till en rak fyra. Att det inte blev fler nomineringar är lite av ett mysterium. Musiken och fotot håller inte minst riktigt hög klass.Hacksaw Ridge (Mel Gibson)

Nominerad till 6 Oscars
*Film
*Manlig huvudroll (Andrew Garfield)
*Regi
*Klippning
*Ljud
*Ljudredigering

Kommentar:
Lika stark och kraftfull som när den sågs på bio. Krigsscenerna är verkligen intensiva och enormt bra gjorda. Tycker filmen enkelt kunde fått några till nomineringar, som bl.a. för musiken, fotot och kanske Hugo Weaving för biroll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar