tisdag 14 februari 2017

Silent TriggerTitel: Silent Trigger
Genre: Action/Thriller
Land: Kanada/Storbritannien
År: 1996
Regi: Russell Mulcahy
I rollerna: Dolph Lundgren, Gina Bellman, Conrad Dunn, Christopher Heyerdahl

Handling: En f.d. Special Forces-soldat arbetar nu som en tungt beväpnad lönnmördare åt en topphemlig statlig myndighet. När ett hemligt uppdrag går fruktansvärt fel, blir han och hans närmaste kollega myndighetens främsta mål att eliminera.

Omdöme: Tio år efter Highlander (1986) gjorde regissören Russell Mulcahy denna actionrökare med Dolph Lundgren. Om man tycker att Christopher Lambert är en undermålig skådespelare (fast med viss charm), så är det inget mot Dolph Lundgren som är ännu stelare och klart tristare. Fast då och då kan det vara kul att se vad hans filmer har att bjuda på, som t.ex. den klart trevliga Dark Angel (1990).Historien involverar i princip bara fyra personer. Det är krypskytten (Dolph Lundgren), hans utkik (Gina Bellman) och två nattvakter som jobbar i en skyskrapa som är under konstruktion. Krypskytten och hans utkik ska utföra ett politiskt attentat och platsen de vill skjuta från är högst upp i den icke färdigställda skyskrapan/kontorsbyggnaden. De två nattvakterna kommer dock att ställa till med problem. Samtidigt kommer något från det förflutna gör att de två som ska utföra attentatet inte kan lita på varandra.Även om nämnda Highlander inte var någon perfekt film så är det ofrånkomligt att den har mycket som funkar. Här är det inte lika mycket som talar för den. Det är en film som har två svaga skådespelare i huvudrollerna i Dolph Lundgren och Gina Bellman och man kan inte skylla det på karaktärerna, även om de inte är särskilt starka. Givetvis får man ett manus som har gott om brister med minst sagt konstiga beslut från karaktärerna.Men, en sån här film ser man inte för Oscarsvinnande manus eller prestationer, utan för underhållningens skull. Det hela blir trots allt ganska trevligt där i skyskrapan. Huvudorsaken till varför det blir det stavas Christopher Heyerdahl, en av nattvakterna. Han är en sån där skön karaktär som stjäl showen. Med sitt lite längre hår, mustasch och inte minst sin stil som är lite småäcklig, men skön på något sätt. Utan honom hade filmen helt klart varit ett snäpp sämre, men han gör den sevärd på egen hand.2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 5.6

2 kommentarer:

  1. Det här har alltid varit en av de filmer med Dolphan jag gillat allra minst. Det var länge sen jag såg den nu, men tyckte alltid den var så tråkig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte sett så jättemånga filmer med Dolph, men jag kan förstå vad du menar. Den är lite händelsefattig vid sidan om den sliskige vakten som stjäl varje scen han är med i. Utan honom hade filmen inte varit värd en titt, men han bjuder på egen hand på det mesta av underhållningen.

      Radera