söndag 23 juli 2017

The Monster SquadTitel: The Monster Squad / Monsterklubben
Genre: Komedi/Fantasy/Skräck
Land: USA
År: 1987
Regi: Fred Dekker
I rollerna: Andre Gower, Robby Kiger, Stephen Macht, Tom Noonan

Handling: Eftersom inte de vuxna tror på monster så måste fem barn gå till anfall mot de monster, med Dracula i täten, som tänker ta över världen.

Omdöme: Kan inte påstå att jag är särskilt förtjust i monsterfilmer och det var huvudorsaken till varför denna 80-talare inte hade lockat tidigare, trots oftast fin kritik. Men lite nyfiken var man uppenbarligen. Inte helt fel när man samlar Dracula, Frankenstein, The Mummy, The Wolfman samt Gill-man (The Creature from the Black Lagoon).För regin står den relativt okände Fred Dekker som skrivit manuset tillsammans med en viss Shane Black, som bl.a. skrev manuset till Lethal Weapon (1987) samma år. Det roliga är att Fred Dekker året innan denna gjorde skräckkomedin Night of the Creeps (1986), en film jag tänkte på en del och som jag även fann bättre än denna. Den överraskade positivt medan denna inte lyckades överraska.Filmen är på många sätt så där 80-tals skön som gör att det hela blir harmlöst, om än lite tramsigt. Det är liksom enklare att köpa det hela när det är en 80-talare av det här slaget. Lite som The Goonies (1985) blir det också eftersom det handlar om ett gäng barn som ska försöka rädda världen från monster. Barnen är skönt nog inte jobbiga där den lilla flickan är roligast. Småcharmigt blir det, men man måste nog gilla genren för att uppskatta det ordentligt.

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 7.2

2 kommentarer:

  1. Låter som om Monsters vs Aliens skulle kunna vara en bra kompanjon till den här filmen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har jag inte sett den så kan tyvärr inte jämföra eller bekräfta det ;) Men tror denna film kan tilltala andra mer än mig.

      Radera