lördag 28 oktober 2017

The VillainessTitel: Ak-Nyeo / The Villainess
Genre: Action
Land: Sydkorea
År: 2017
Regi: Jung Byung-gil
I rollerna: Kim Ok-bin, Shin Ha-kyun, Sung Jun, Kim Seo-hyeong

Handling: Sook-Hee är en tränad yrkesmördare. Hon var bara en liten flicka när hennes träning påbörjades i Yanbian, Kina. När hennes mentor gick bort och hon fick möjlighet till att starta ett nytt liv begav hon sig till Sydkorea som statlig agent. Hon blir lovad frihet efter 10 års tjänstgöring och beslutar sig då för att sadla om inom teatern. Kort därpå dyker två män upp i hennes liv och mörka hemligheter från hennes förflutna uppdagas.

Omdöme: Regissören Jung Byung-gil hade tidigare gjort action/thrillern Confession of Murder (2012) som blandade och gav. Redan i den actionfyllda öppningsscenen förstår man ungefär vad man kommer att bjudas på här. Det är på sina håll nästan serietidningsaktigt alternativt som taget ur ett TV-spel när huvudpersonen tar sig an ett oändligt antal beväpnade män på egen hand.Likt Luc Bessons gamla pärla Nikita (1990) rekryteras en ung kvinna och lärs upp till att bli en statlig koreansk agent och mördare. Hennes bakgrund kommer under historiens gång fram och det står snart klart att hon redan är en tränad yrkesmördare som växt upp i Kina. Hon lovas ett normalt liv med pension och förmåner efter tio års trogen tjänst. Hon har inte mycket val med tanke på att hon föder en dotter som betyder allt för henne...Lite Nikita-action (finns några scener som är väldigt snarlika, inte minst badrumsscenen) med inslag av Kill Bill-filmerna vad gäller sprutande blod och en del svärdfajter. Detta är dock en film som bjuder på mycket action och lite verkstad. Det blir ofta väldigt ryckigt, både sett till fotot, klippningen och hoppandet i tiden med en hel del tillbakablickar. Lite smårörigt skulle man kunna säga, även om det mesta faller på plats under den två timmar långa speltiden.Det känns som regissören vill få med lite för mycket och försöker visa upp en massa coola actionscener. Men dessa bjuder inte på några direkta wow-upplevelser och ju längre in man kommer, ju mindre bryr man sig om vad man får se. Det blir helt enkelt för mycket action utan själ, och då funkar inte en film som försöker ha lite djup. För en del djup har annars storyn. Det är bara det att det inte riktigt kommer fram här.


Vem säger att man inte kan sitta framför ratten?

Filmen saknar även den typiska koreanska humorn som nog hade behövts för att det hela inte skulle få en så allvarlig ton. Det hade nog kunnat hjälpa en hel del. Någon ny Nikita är det definitivt inte heller. Nej, detta blev mest en besvikelse även om den har gott om action.

3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0 alt. 6.5
IMDb: 6.7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar