torsdag 30 november 2017

Kingsman: The Golden CircleTitel: Kingsman: The Golden Circle
Genre: Action/Äventyr/Komedi/Sci-Fi
Land: Storbritannien/USA
År: 2017
Regi: Matthew Vaughn
I rollerna: Taron Egerton, Mark Strong, Julianne Moore, Colin Firth, Channing Tatum, Halle Berry, Jeff Bridges

Handling: När en attack på Kingsmans huvudkontor sker och en ny skurk dyker upp, tvingas Eggsy och Merlin att arbeta tillsammans med Statesman, deras amerikanska motsvarighet, för att rädda världen.

Omdöme: Den första filmen Kingsman: The Secret Service (2015) bjöd på ett actionäventyr, och denna andra film gör detsamma. Med samma regissör (Matthew Vaughn) vid rodret var det bara att ta nya tag i denna filmserie som är som James Bond på serietidningsvis (bygger ju också på en serietidning).Eggsy (Taron Egerton) är i full färd med att träffa sin flickväns föräldrar för första gången - den svenska kungen och drottningen (spelade av Björn Granath och Lena Endre) när hans kollegor och vänner blir attackerade med missiler ämnade att utplåna alla Kingsman-agenter. Tillsammans med Merlin (Mark Strong) måste de försöka lokalisera den ansvariga storskurken Poppy (Julianne Moore) som hotar att utplåna en stor del av världens befolkning om USA:s president inte går med på hennes ultimatum.En sak jag känner, precis som med den första filmen, är att det är synd att det hela ska vara serietidningsaktigt och inte mer verkligt. Nu är det givetvis så när det är baserat på en serietidning. Men man är allt nyfiken på hur man hade kunnat lyckas om man gjort det hela "på riktigt". Kanske hade det bara varit en ren Bond-kopia och inte mer än så, men det är just Bond-tendenserna jag gillar mest med filmerna. Inte minst ett par scener som verkligen får till den rätta känslan med skönt inspirerad Bond-musik.På det stora hela är det en underhållande film som man inte behöver överanalysera alltför mycket. Vad som kunde varit och vad man hade velat se är en annan sak. Vad man får se är en film med gott om action, äventyr och humor. Inte helt fel att spendera en bit över två timmar på. Däremot känns den 2.20 långa speltiden något för utdragen. Detta inte minst när våra hjältar når Poppyland och det blir lite för mycket action utan finess. Överlag helt ok tidsfördriv som bjuder på mycket av det man fick i första filmen.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 7.2

2 kommentarer:

  1. Detta är en film jag är sugen på att se.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Första filmen var äventyrlig och underhållande, men kanske lite överskattad. Denna tog jag därför och såg när jag inte hade något bättre för mig och tyckte den också funkade för stunden.

      Radera