lördag 9 december 2017

Maximum RiskTitel: Maximum Risk
Genre: Action/Kriminalare/Thriller
Land: USA
År: 1996
Regi: Ringo Lam
I rollerna: Jean-Claude Van Damme, Natasha Henstridge, Zach Grenier, Jean-Hugues Anglade

Handling: Den franske polisen Alain får veta att han har en tvillingbror, Mikhail. När Alain hittar honom är han död. För att ta reda på vem brodern var och kunna hämnas, tar Alain över Mikhails identitet.

Omdöme: Den gode Jean-Claude Van Damme har gjort många skräpfilmer, det är nog svårt att missa. Men vad händer när han slår sig ihop med Hong Kong-regissören Ringo Lam som här gjorde sin första amerikanska film? Ja, det bjuds på action, så klart. Men vad mer? Är det ytterligare en sunkig b-film att lägga till i Van Damme-högen?Ja, det är svårt att inte tänka i de banorna när man tar sig an denna film. Det börjar dock lovande när Van Damme jagas runt Nice på franska rivieran. Man märker att det är en regissör som har lite sinne för action. När det sedan förflyttas till USA, är det upplagt för att filmen ska tappa. Men den fortsätter funka ganska bra som action där Van Damme spelar den franske polisen Alain som försöker ta reda på vad som hänt hans tvillingbror med kriminella kopplingar.In i leken kommer Natasha Henstridge som Alex, tvillingens flickvän. Lite heta scener uppstår mellan de två, men de får även den ryska maffian efter sig då tvillingen hade koppling till dem. Vägarna leder till slut tillbaka till Nice för den slutliga uppgörelsen.Även om det inte blir det bästa man sett så är det med Van Damme-mått mätt faktiskt klart dugligt. Karaktärerna och skådespelarna sköter sig och det är inte direkt så korkat eller b-aktigt som man är van vid. Dessutom med en hel del bra stunts och lite annorlunda kameraarbete.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 5.4

2 kommentarer:

  1. En av Van Dammes svagare filmer under sin storhetstid. Kanske inte kvalitetsmässigt, men definitivt underhållningsmässigt. Dock klart godkänd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sant att den som underhållning inte är så minnesvärd eller rolig. Men kvalitetsmässigt håller den desto bättre i jämförelse med många av hans andra filmer.

      Radera