måndag 1 januari 2018

Con AirTitel: Con Air
Genre: Action
Land: USA
År: 1997
Regi: Simon West
I rollerna: Nicolas Cage, John Malkovich, John Cusack, Ving Rhames, Steve Buscemi, Danny Trejo

Handling: När Cameron Poe dödar en berusad man utanför en bar för att skydda sin fru, får han fängelse i sju till tio år. Medan han sitter av sitt straff föder hans fru en dotter och Cameron börjar brevväxla flitigt. Han väntar tålmodigt och blir till slut frisläppt efter åtta år och får ta flyget hem. Men flyget han skall ta har just den här dagen väldigt speciella passagerare: några av landets absolut farligaste brottslingar.

Omdöme: Så fort man hör Nicolas Cage öppna munnen och prata med sin Alabama-accent, frågar man sig om det hela inte är ett skämt. Inte blir det bättre när han hamnar i fängelse efter att i självförsvar ha dödat en av tre män som attackerat honom utanför en bar. För i fängelset har han låtit håret växa ut och ser nu inte klok ut. Som en blandning mellan en hillbilly från 90-talet och en galen professor. Det är skrattretande, men så är det också en film man får ta med en nypa salt.Det blir en salig blandning karaktärer på planet som ska ta Cameron Poe (Cage) hem till sin fru och dotter. Ledaren blir Cyrus som spelas skönt av John Malkovich. Andra livstids- och dödsdömda fångar på planet som sticker ut är Diamond Dog (Ving Rhames), Johnny-23 (Danny Trejo) och Garland Greene (Steve Buscemi). Alla tillför de något till humorn och gör att man får se det hela med glimten i ögat.En särskilt bra film är det inte. Det blir inte minst korkat, särskilt mot slutet då det bara blir för mycket. Det är helt enkelt dum-action där man inte brytt sig om handlingen, utan där det ska underhålla för stunden. Nu ska man kanske inte klaga för mycket då filmen till viss del fyller sin funktion. Vet att det finns många som älskar denna och uppskattar den för vad den är. Dock är det inte den där typen av actionrökare som jag personligen behöver se om alltför ofta, eller njuter av för den delen.

3 - Skådespelare
1 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
13 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 6.8

---

Vi har inte bara en, utan två Volvo-bilar som krockar/förstörs i filmen.

Poe slänger ut ett lik från planet som givetvis landar på en Volvo.När planet kraschlandar i Las Vegas, står givetvis en Volvo i vägen.4 kommentarer:

 1. Underbar film. Underbar!

  God fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korkad, men underhållande ;)

   Tack, och detsamma!

   Radera
 2. Åh, en hederlig dum-action som är värd ett mycket högre betyg :)

  God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, finns många som gillar denna. Har själv aldrig sett "storheten" i den, men visst funkar den för stunden.

   Ett plus för Volvo-inslagen ;)

   Radera