söndag 5 augusti 2018

Rapid FireTitel: Rapid Fire
Genre: Action/Kriminalare/Thriller
Land: USA
År: 1992
Regi: Dwight H. Little
I rollerna: Brandon Lee, Powers Boothe, Raymond J. Barry, Nick Mancuso

Handling: En ung konststuderande blir vittne till en maffiauppgörelse och FBI övertalar honom att vittna mot löfte om ny identitet, vilken sedan avslöjas och leder till fortsatta maffiagrymheter.

Omdöme: Konststudenten och duktige kampsportaren Jake Lo (Brandon Lee) har kommit till USA och Los Angeles från sitt Kina efter att hans far dött under blodiga demonstrationer. En dag dras han med till en fest med pengainsamling som anordnas av kineser i Los Angeles. Under festen bevittnar Jake avrättningen av en kinesisk affärsman, utförd av en välkänd maffiaboss och droghandlare vid namn Tony Serrano (Nick Mancuso).FBI vill givetvis sätta dit Serrano med hjälp av Jake som flygs till Chicago där fallet ska tas upp. Men Serrano lyckas köpa hjälp av FBI och Jake är en jagad man. Samtidigt har Chicago-polisen, ledda av Mace Ryan (Powers Boothe) och hans team spaning på Serrano sedan tio år tillbaka. De kan vara de enda som kan hjälpa Jake undkomma en säker död.Brandon Lee, son till den legendariske Bruce Lee, saknar karisman man skulle önska sig. Å andra sidan hade det nog inte blivit särskilt mycket bättre om man hade haft typ Jean-Claude Van Damme eller Steven Seagal istället. Han kan dock slåss och denna bit klarar han av utan problem. Filmen väljer skönt nog att inte ha överdrivet mycket kampsport och slagsmål, utan detta får man istället lite mer av mot slutet.Det är i grund och botten en gammal hederlig actionfilm som det kom en mängd av under andra halvan av 80-talet fram till första halvan av 90-talet ungefär. Att det till stor del utspelar sig i Chicago är välkommet och får en till viss del att t.ex. tänka på Schwarzenegger-filmerna Raw Deal (1986) och Red Heat (1988), men alltså med en del kampsport också. Överlag god actionunderhållning för stunden då det för det mesta är välgjort och ganska fartfyllt.

2 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 6.3

2 kommentarer:

 1. Tycker Brandon besatte grym charm, hade varit kul att se hur långt han kunnat ta sig om han inte gick bort i en så ung ålder.

  http://pappaalskarfilm.blogg.se/2017/june/rapid-fire-1992-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror kanske på hur man ser på saken. Som skådespelare kändes han här inte direkt charmig i mina ögon. Lite stel så där som många andra kampsportsskådisar. Men visst är det trist att han gick bort i ung ålder...

   Radera