onsdag 26 september 2018

The Equalizer 2Titel: The Equalizer 2
Genre: Action/Kriminalare/Thriller
Land: USA
År: 2018
Regi: Antoine Fuqua
I rollerna: Denzel Washington, Pedro Pascal, Melissa Leo, Bill Pullman

Handling: När Robert McCall får ett telefonsamtal om att en gammal vän till honom blivit mördad, bestämmer han sig för att återvända till sitt gamla jag och försöka hitta och straffa förövarna.

Omdöme: När denna uppföljare till The Equalizer (2014) skulle komma var det inte något som fick pulsen att öka. Dels kändes inte den första filmen som något speciellt, dels fann man trailern till denna uppföljare vara medioker.Regissören Antoine Fuqua, som gjorde den första filmen, hade tidigare även gjort sin bästa film Training Day (2001) och The Magnificent Seven (2016) med Denzel Washington. Ett par relativt lyckade samarbeten får man ändå säga.Utan att ha den första filmen färsk i minnet känns det skönt att denna inte försöker vara en ren fortsättning. Istället känns det som en egen film som bygger upp något runt vår huvudperson Robert McCall (Denzel Washington). Han lever ett relativt tillbakadraget liv där han kör en uber-liknande tjänst samtidigt som han blir något av en fadersfigur för grannpojken Miles (Ashton Sanders). Men när en gammal vän till McCall mördas, finns inget som kan stoppa honom från att leta upp och eliminera de skyldiga.Eftersom man inte var jätteförtjust i den första filmen (även om den var helt ok) blev det kul att konstatera att denna funkar klart bra. Den drar inte på för fulla muggar, men för hela tiden handlingen framåt. Kanske att man mot slutet känner att det blir något utdraget under den sista uppgörelsen. Även efterspelet där man knyter ihop vissa historier känns något onödiga som inte direkt tillför så mycket. Fast hade man tagit bort allt detta hade det nog istället blivit för avskalat. Överlag bättre än väntat och Denzel Washington etablerar sig i kategorin gubbaction.

4 - Skådespelare
3 - Handling
4 - Känsla
4 - Musik
3 - Foto
--------------
18 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 7.0
IMDb: 7.0

2 kommentarer:

  1. Denzel gör mig fan aldrig besviken. Hoppas starkt på en trea.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brukar väl inte direkt bli besviken på Denzel, men filmerna är inte alltid till belåtenhet. Men både han och filmen funkade bättre än väntat. Gillade nog denna lite mer än första.

      Radera