söndag 25 november 2018

City Slickers II: The Legend of Curly's GoldTitel: City Slickers II: The Legend of Curly's Gold / City Slickers II - Jakten på Curlys guld
Genre: Komedi/Äventyr/Västern
Land: USA
År: 1994
Regi: Paul Weiland
I rollerna: Billy Crystal, Jack Palance, Daniel Stern, Jon Lovitz

Handling: Mitch och Phil återvänder till vildmarken för att leta efter en skatt. Som hjälp har de en gammal skattkarta som Curly lämnade efter sig. Med på resan är också Mitchs klantige bror Glen.

Omdöme: Originalfilmen City Slickers (1991) gav Jack Palance hans enda Oscarsvinst i rollen som den tuffe cowboyen Curly. Här dyker han åter upp, men som Curlys tvillingbror Duke med lite andra egenskaper. Återvänder gör även Billy Crystal och Daniel Stern som de två vännerna. In i leken ansluter Jon Lovitz i rollen som Crystals bror.Mitch (Crystal) fyller 40 år och han ser fram emot en romantisk kväll med sin fru. Till helgen ska han och Phil (Stern) åka till Las Vegas i jobbrelaterade ärenden. Mitch har lovat sin äldre bror Glen (Lovitz) få följa med i hopp om att han ska kunna binda kontakter och få ett jobb. Men planerna omkullkastas när Mitch hittar en skattkarta gömd i Curlys gamla hatt. Det gör att de tre ger sig iväg i jakten på Curlys guld ute i vildmarken en bit från Las Vegas.Även om den första filmen inte tillhör mina personliga favoriter så är det en småmysig äventyrskomedi. Att denna uppföljare skulle vara bättre hade man inte väntat sig, men att det kunde vara en småtrevlig titt vore inte helt fel. Det är också ungefär vad man får. Gänget är tillbaka, den gemytliga huvudmelodin likaså och humorn känns igen. Det må inte bli lika bra, men en del skratt får man sig allt av inte minst Billy Crystal och Jack Palance. De är utan tvekan filmens stjärnor då Daniel Stern och Jon Lovitz känns som lättviktare i jämförelse.

3 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
14 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.0
IMDb: 5.5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar