söndag 23 december 2018

Le grand blond avec une chaussure noire / The Tall Blond Man with One Black ShoeTitel: Le grand blond avec une chaussure noire / The Tall Blond Man with One Black Shoe / Den långe blonde med en svart doja
Genre: Komedi
Land: Frankrike
År: 1972
Regi: Yves Robert
I rollerna: Pierre Richard, Bernard Blier, Jean Rochefort, Mireille Darc

Handling: För att lura bort den franska underrättelsestyrkan behövs en lockfågel. På måfå väljs François Perrin ut som råkar ha udda skor på sig.

Omdöme: När amerikanarna gjorde remake på denna franska komedi, var det med Tom Hanks i huvudrollen i filmen The Man with One Red Shoe (1985). Här är det franske komikern Pierre Richard som är den oskyldige mannen som hamnar i knipa. Det är nämligen så att den franska underrättelsetjänsten har interna bekymmer vilket gör att chefen för underrättelsetjänsten vill gillra en fälla åt sin rival. Man väljer ut en man på måfå på Paris flygplats och leken kan börja.François Perrin (Pierre Richard) blir på många sätt den perfekta lockfågeln. Han är violinist och flyger till olika platser runt om i världen. En utmärkt täckmantel, tänker de som spionerar på honom. De tar reda på allt om honom och märker att han lever ett helt vanligt liv. Den perfekta superagenten, tycker de. Varje person, varje möte han har kan leda dem närmare upplösningen - hans uppdrag.Det blir ganska roligt på sina håll, ibland skrattretande roligt när vår huvudperson hamnar i knepiga situationer. Även om filmen helt klart har sina ögonblick så blir det överlag inte så roligt som man känner att det fanns potential till. Man saknar även en smartare handling då det nu blir relativt simpelt och enkelspårigt.Inträdet av Mireille Darc i rollen som agenten Christine blir välkommet och rör om lite i grytan. Men hon kunde gott ha fått komma med i handlingen tidigare. Allt som allt en rolig och harmlös film i sina bästa stunder, men kunde blivit något ännu mer.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 7.3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar