måndag 10 december 2018

The Christmas ChroniclesTitel: The Christmas Chronicles
Genre: Äventyr/Komedi/Familj/Fantasy
Land: USA
År: 2018
Regi: Clay Kaytis
I rollerna: Kurt Russell, Darby Camp, Judah Lewis, Kimberly Williams-Paisley

Handling: Ett syskonpar råkar ta sönder tomtens släde, så de ägnar hela natten åt att rädda julen tillsammans med tomten och får sitt livs äventyr på köpet.

Omdöme: Att tro på jultomten är en självklarhet för Kate (Darby Camp), men hennes något äldre bror Teddy (Judah Lewis) är inte längre troende. Inte sedan deras pappa dog i tjänst. Men när lillasyster Kate tittar på gamla julinspelningar gjorda med familjens videokamera, upptäcker hon något mystiskt. Det får Teddy och Kate att bestämma sig för att försöka fånga jultomten på bild, vilket blir starten på en magisk julnatt de sent kommer att glömma.Att Kurt Russell är klockren som jultomten är föga överraskande. Filmen är något svag innan hans jultomte dyker upp runt en kvart in. Det är nu filmen och äventyret kan börja på allvar. Något som blir skönt är att de två syskonbarnen sköter sig helt ok, i synnerhet lilla Darby Camp som Kate. När så Kurt Russell växer in i filmen, blir det allt lite mysigt att följa honom som jultomten.Det är svårt att se vad filmen hade varit utan Kurt Russell. Det är han som står för värmen, humorn och det genuina med filmen. Dock är det en film som lyckas bli en småmysig julfilm för hela familjen. Visst hade man inte tackat nej till en mer "vuxen" julfilm likt Bad Santa (2003), men detta funkar också. Något tveksam till en del av effekterna när de flyger med julsläden samt tomtenissarna. Man har sett klart sämre julfilmer, den saken är säker. Och som sagt, Kurt Russell är ganska så klockren som jultomten.

3 - Skådespelare
3 - Handling
3 - Känsla
3 - Musik
3 - Foto
--------------
15 - Totalt

Betyg:
Mitt IMDb-betyg: 6.5
IMDb: 7.3

2 kommentarer:

  1. Jag är dålig på att se julfilmer generellt sett. De ser alltid trevliga ut men sen blir det sällan av. Bad Santa har jag ju sett såklart, men "snällisar" brukar falla bort till slut. Men ger den kanske chansen beroende på tid och humör...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är lite svårt att veta vilka julfilmer som faller en på läppen. Detta är snarare en familjefilm, men ändå inte så sockersöt som jag hade misstankar om. Kurt Russell gör mycket och en sån här film ska ju vara lite mysig och skapa julstämning, vilket den lyckas med på sina håll. Tar dock 15-20 minuter på sig innan äventyret sätter igång.

      Radera